Du är här:Start > Blogg > Nu är det Pingst!!

22 maj fredag

Nu är det Pingst!!

Sitter just nu och förbereder söndagens predikan. Lovsången ljuder i bakgrunden om hur god och mäktig Gud är. Jag ser ut genom fönstret. Allt grönskar och blommar. Den grå och vissna tiden är förbi och sommaren är nära.

På söndag, Pingstdagen - denna underbart välsignade dag, kommer budskapet handla om att den helige Ande är utjuten över oss och att Han vill ge oss mer av sin kraft, mer av sin kärlek, mer av sin omsorg, mer av sin närvaro i våra liv till välsignelse för andra.

När den helige Ande kommer över oss blir vi mer mänskliga, varma, förlåtande, förstående, kärleksfulla. Den helige Ande ger oss liv. Den helige Ande river sociala, etniska, kulturella barriärer. Den heliga Ande gör allt nytt. När vi blir döpta i Anden så ser vi med andra ögon, hör med andra öron, tänker andra tankar, det blir helt enkelt annorlunda, då liv från Gud strömmar in i våra liv.

När lärjungarna och församlingen var samlad på Pingstdagen kom den helige Ande över dem som en stormvind och de talade i tungor och prisade Gud. Folk i Jerusalem som denna dag var fylld av människor från olika länder och språk hörde plötsligt hur olärda män predikade på deras egna språk, tecken och under skedde och den dagen kom 3000st människor till tro på Jesus.

Strax före att Jesus lämnade lärjungarna och återvände till sin Far i himlen hade han sagt åt dem att han skulle sända dem en Hjälpare från Gud. Nu hade församlingen i flera dagar samlats o bett och väntat på löftet från Jesus. När de på Pingstdagen blev döpta i den helige Ande fick de uppleva Guds närvaro på ett sådant sätt som de aldrig hade kunnat ana.

Om detta ska jag predika på söndag. Och vet att löftet om den helige Ande gäller också dig och mig, idag 2015.

Så välkommen på söndag att fira pingstgudstjänst i vår kyrka då vi kommer att lovsjunga och prisa Jesus. Efter predikan blir det tillfälle för förbön för dem som längtar efter att få bli andedöpt och längtar efter att få göra nya upplevelser och erfarenheter från Gud.

Vi ses!

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.