4 sep fredag

Alla kan hjälpa någon!!

I sommar har jag läst en bok skriven av Magnus Malm som heter "Som om Gud inte finns". Detta är verkligen ett hett boktips. Det är en bok om sekularisering. När du läser den kommer du känna att budskapet kryper in i skinnet på dig.

Inte sedan 2:a världskriget har flyktingströmmarna varit så stora som nu. Vi är alla berörda på ett eller annat sätt. Som kristna och som församling utmanas vi i vår tro. Jesus är vår förebild i allt. Han sa inte bara en massa fina saker eller hade bara en hög bekännelse om vem han var. Jesu levde ett liv med utgivande kärlek. Har vi en hög bekännelse och en massa fina ord men inget av det får några praktiska konsekvenser i våra liv, ja då är vi i högsta grad sekulariserade.

Jesus säger i Matt 25:35-36 Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig., Då kommer de rättfärdiga att fråga: ,Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig mat, eller törstig och gav dig att dricka? När såg vi dig hemlös och tog hand om dig eller naken och gav dig kläder? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och besökte dig?

Alla kan vi göra något för Syriens barn. Du kan göra något som har stor betydelse. Klicka på länken nedan för att sedan sms:a eller Swisha ditt bidrag, och så klart kan du också ge via plusgiro och bankgiro. Det är tryggt att ge till Pingstmissionens U-landshjälp, samarbetspartner finns på plats.

http://www.pmu.se/stodarbetet/aktuellakampanjer/syriensbarn

På vår söndagsgudstjänst kommer vi också ta upp en kollekt där vi alla får möjlighet att hjälpa till

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.