Hur det kom sig att vi är där vi är


Församlingen bildades 1918 hos fru Hilda Dahlberg, på Stationsgatan 25 i Borlänge. Möteslokal i Borlänge var temlparlokalen, och i Kvarnsveden först i en matsal, sedan i Folkets hus. De hade även möten i Domnarvet, Lennheden, Dufnäs, Romme, Gustafs, Tjärna, m.m. Församlingens första pastor hette Kristian Nielsen och var från Stockholm.

Första lokalen

1929 flyttade man in i en egen lokal på Wallingatan 18. Bygget var ett rekordbygge. Man började efter midsommar och invigde den 22 december. Kyrkan hade två salar. Den större salen rymde 300 personer och den mindre 100 personer. Dessutom fanns två lägenheter. Kyrkan var förberedd för läktare.
1946 byggde man om plattformen.

Namnbyte

1945 beslöts att ändra namn från Elimförsamling, till Pingstförsamlingen i Borlänge.

Ny kyrka

Den 24 oktober 1962 togs första spadtaget för den nuvarande kyrkan på Wallingatan 22. Den 28-29 september 1963 invigdes kyrkan.

Renovering och utbyggnad

Den 21 maj 2001 startade utbyggnaden och renoveringen av kyrkan. Den invigdes våren 2004.

Läs vår jubileumsbroschyr från vår 100-årsjubileum 2018 (pdf-fil)

Söndaxz (3–12 år)

Välkommen till söndaxz!

Vi träffas varje söndag kl 11.00 i Pingstkyrkan.

Detta är Söndaxz: en träff på söndagarna samtidigt som gudstjänst firas. Det är för alla barn som är 3Ä12 år.

Varje vecka träffas vi och sjunger tillsammans, ibland ser vi något dockdrama och så samlar in kollekt. Kollekt är när vi får möjlighet att ge en frivillig peng till något självhjälpsprojekt, och denna termin samlar vi bland annat in pengar för toaletter i Afrika. Sedan fortsätter vi vår samling; ibland delar vi upp oss i åldersgrupper och ibland fortsätter vi gemensamt. Då får vi höra någon bibelberättelse som kan vara i dramaform, eller som berättas på något annat sätt. Ofta hinner vi även med att spela Bibel-bingo, pyssla eller göra något annat kreativt.

Jenny Jansson