Dop, barnvälsignelse, vigsel och begravning

Här hittar du mer information om dop, barnvälsignelse, vigsel och begravning.

Dop

Vår församling erbjuder varje person som kommit till personlig tro på Jesus som sin Frälsare att låta döpa sig.Dopet innebär att man lämnar sitt liv i Guds händer och står upp till ett liv iklädd Kristus själv. Dopet innebär också ett inlemmande i Kristi kropp, församlingen. Välkommen att bli döpt!

Vill du gå en kurs om dopet? Kontakta någon av våra pastorer.

Barnvälsignelse

Vi vill efter Jesu' förebild bära fram barnen i förbön för att han ska välsigna de små. Han gjorde det på Bibelns tid och gör det idag.Som förälder/föräldrar är Ni välkomna att höra av Er så ordnar vi barnvälsignelse i Ert hem eller allra helst i kyrkan i samband med en gudstjänst. Vi erbjuder flera tillfällen per termin. Man behöver inte vara medlem i församlingen för att få ha barnvälsignelse i vår kyrka.

Vigsel

Vi tror att Gud har instiftat äktenskapet för mannen och kvinnans gemensamma liv. Vi tror att äktenskapet är den samlivsform som är välsignad av Gud.Vår församlings pastor innehar vigselrätt. Om ni önskar gifta Er kan ni kontakta oss för samtal, rådgivning och planering.

Begravning

Vid livets slut är begravningsgudstjänsten en viktig del för de anhöriga att få ta avsked och samtidigt minnas sin närstående.Församlingen har möjlighet att erbjuda officianter (pastor), sångare och musiker, servering och lokaler vid dessa tillfällen. För medlemmar som avlidit hålls också minnesstund, s.k. parentation i samband med någon gudstjänst eller samling.