Du är här:Start > Blogg > I väntans tider

4 dec onsdag

I väntans tider

Adventstiden är här med alla dess ljus i denna mörkaste tid på året. Ljusen som lyser över allt skingrar mörkret och ger oss hopp. Ljuset fördriver alltid mörkret. Advent är förknippat mycket med förväntan och förhoppningar. Advent betyder "ankomst", och handlar om att det största av alla ljus har kommit till den här världen för att skingra det största mörkret, synden, som skiljer oss åt ifrån Gud.

Jesus sa om sig själv: Jag är världens ljus. När mörker råder ser vi ingenting och vi kan inte orientera oss men när ljuset råder ser vi färg och former & konturer och vi ser klart hur vi ska gå. I Psaltaren kap 119 vers 105 läser vi: Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.

Det är därför den här tiden är så speciell, den vittnar om ljuset och när julhelgen kommer blir självaste crescendot då vi firar att världens frälsare fötts, Guds son - Jesus Kristus har kommit till denna jord.

Jesaja profeterade 700år fKr följande: Men natten skall vika där ångest nu råder. Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Jes kap 9

Allt detta vill vi fira i Pingstkyrkan och det gör vi nu i december månad genom att arrangera olika slags fester och gudstjänster. Så känn dig varmt välkommen in i värmen och gemenskapen.

Hoppas vi ses!

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.