Du är här:Start > Blogg > GLAD PÅSK !!!

15 apr tisdag

GLAD PÅSK !!!

I skrivandets stund skiner solen från en klarblå himmel och jag sitter här och tänker på påskveckan som precis har inletts. Dessa dagar är fyllda med mycket känslor för mig och för många hundratals miljoner människor utöver hela jorden. Påsken är verkligen centrum i kristen tro, därifrån allt utgår. När vi läser de texter i bibeln som handlar om påsken så är det en oerhörd dramatik.

I vårt land förknippas mycket utav påsken med påskägg, påskgodis, påskkärringar, påskris, påskmat etc. Det finns mycket roligt som omgärdar påskfirandet i Sverige, men det finns inget som slår den främsta anledningen till varför vi firar påsk, att Jesus gav sitt liv för min o din skull, för att vi skulle få vår synd förlåten, att Jesus uppstod för min och din skull för att vi skulle få del av samma uppståndelse, evigt liv.

Så välkommen att vara med o fira påsk i vår kyrka. På Skärtorsdagskvällen har vi Getsemanestund då vi firar nattvard och sjunger lovsånger till Gud, läser texterna om Jesu kamp, hur han grips och förs bort.

På Långfredagens förmiddag firar vi gudstjänst i vår kyrka tillsammans med Centrumkyrkan Falun, då kommer sången & musiken och predikan handla om Jesu död, om hur han spikas upp på ett kors där han försonar hela världen med Gud.

På Påskdagen som är uppståndelsedagen firar vi och celebrerar att Jesus har uppstått, att han lever idag. En bit in i gudstjänsten så fortsätter barnen till söndagsskolan. Det blir en riktig festdag då vi också kommer att äta mat tillsammans efter gudstjänsten.

Så jag ser verkligen fram emot att fira påsk och jag ser fram emot att få göra det tillsammans med dig i vår kyrka.

Med önskan om en Glad Påsk!

 

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.