22 apr tisdag

Vad har du för mål i ditt liv?

Den senaste tiden har jag upptäckt välsignelsen i att sätta upp mål. Styrkan i att bestämma sig för något och sedan gå efter det. Vi lever idag präglade av en kultur som är byggt mycket på vad vi känner för stunden och det innebär att vi kan ha svårt att bestämma oss för vi vet ju aldrig hur vi känner oss imorgon. Därför kan det vara en stor utmaning att sätta upp ett mål för sitt liv vem man vill vara, vad man vill åstadkomma, hur man vill leva.

Det kan också va lätt att känna sig styrd av sina omständigheter att man är uppsatt för misslyckanden men så behöver inte vara fallet det finns så mycket mer potential i oss än vi tror och förmåga att övervinna vad som ser omöjligt ut, kraften sitter i hur vi väljer att se på våra problem.

Jag blev inspirerad när jag för några dagar sedan såg en video om en man vid namn Nick Vujicic som föddes med varken ben eller armar. I många år kämpade han med ensamhet och känslor av ensamhet, när han var tio år försökte han till och med ta livet av sig. Men hans liv tog en vändning efter att ha läst en artikel om en handikappad man som vägrade låta sina begränsningar hålla honom tillbaka. I det ögonblicket upptäckte Nick styrkan i att ta kontroll över sitt liv och har sedan dess blivit ett levande bevis på det. Idag ägnar han sig åt saker som tidigare kändes omöjligt för honom som att surfa, spela fotboll, golfa, han har också gift sig och reser idag runt med ett budskap om hopp. Nicks liv är ett bevis på att det omöjliga kan bli möjligt.

Så oavsett omständigheterna, saker vi kan uppleva som begränsningar så kan vi få uppleva förändring till det bättre genom att välja att se på dem med ett annat perspektiv. Det finns en väg ut ur det som vill begränsa oss, definiera oss och hindra oss att leva, det är min övertygelse att kraften till detta finns i honom som skapat oss, älskat oss och som kan vända besvikelser, misslyckanden, tillkortakommanden till det bästa för de som älskar honom.

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.