Du är här:Start > Blogg > En helg på Closer

26 apr tisdag

En helg på Closer

I helgen åkte 16 ungdomar iväg till Avesta för att delta i Closer, några fler tillkom och några var där under endast lördagen.

Closer är en ungdomskonferens som Avesta Pingstkyrka anordnar varje år. Denna gång var Daniel Stenmark, United Sthlm, huvudtalare och predikade för oss på fredag och lördag kväll samt söndag morgon. Hans ord till oss var olika varje gång, men kanske att man kan sammanfatta det med att leva ett helt liv i Kristus. Att man får överlåta sig själv till Jesus och att låta densamme genomsyra hela ens liv. Tillika får vi sätta vår tillit till honom, han som skapat hela universum och således också jorden, han har koll på allt också våra liv, våra enskilda liv. Det finns storhet i Jesus.
Victor Berg, ungdomsledare Avesta Pingst, ledde Closer på ett mycket bra sätt och tillsammans med de ungdomar som brukar gå till samlingarna lyckades de få till hela helgen med bra aktiviteter och fantastiska möten.

Det är verkligen nyttigt att åka iväg på sådana här events, man får en möjlighet att komma närmare Jesus och också komma närmare varandra som människor. Samtidigt är det viktigt att inte låta sådana här helger komma först eftersom vår vardag alltid får komma först och alltid ska få genomsyras av den Helige Ande.

Denna vecka innehåller många vardagliga saker som återkommer i vår församling, medans jag skriver det här känner jag lukten av den mat som några kvinnor gjort tillsammans med kvinnor från ett asylboende här i stan. Kompiskören kör på ikväll mellan 17:00-18:00 och imorgon träffas några ungdomar för en dop-lärjungaskola. Vi har flera bönetillfällen och på fredag är det Worship hour där vi, hela församlingen och alla generationer, får möjlighet att tillbe och upphöja Herren tillsammans. Efter det väntas ungdomssamling som Tomas och Jenny Jansson kommer hålla i. Jag själv är ledig och ska viga min svägerska på lördag.
På valborg har vi fest i kyrkan, det blir mat ifrån en mängd olika kulturer, välkommen kl 17:00!

Söndag blir en allvarlig dag i Borlänge, i månader har vi nu bett för denna dagen om beskydd för vår stad och människorna i den. Det är första maj och flera olika demonstrationståg kommer gå igenom staden, bland annat kommer nazister från hela Sverige samlas och dessvärre är det upplagd för oroligheter. Vi kommer ha kyrkan öppen hela dagen från 9:00-18:00, då vi lovsjunger Gud och ber för Borlänge. Kl.11:00 har vi gudstjänst som vanligt. Flera kommer också gå ut på stan och be för Borlänge under denna dagen. Välkommen att delta!

I veckan som gick samtalade jag med några ungdomar om att förneka sig själv, att inte gå sin egen väg utan Guds väg. Då sa en:"Man går inte sin egen väg, man går en bättre väg." Tänk att få gå på en bättre väg, det finns en väg som är sanning, som är frid, som är kärlek, en väg där allt samverkar till det bästa för den som älskar Jesus (Rom 8:28). Ibland kan det kännas tungt och svårt men vad viktigt det är för oss att vandra den vägen som Herren visar oss, precis som det står i Psalm 23:3 "Han ger liv åt min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull".
Amen

/Andréas Skogholm

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten.
Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.