3 maj tisdag

Bröllop och första maj

För min personliga del innehöll helgen bröllop. Jag hade äran att vara vigselförättare då min svägerska Sandra fick gifta sig med sin kärlek och livskamrat John. Det var en härlig dag fylld med kärlek, glädjetårar och skratt. Vigseln ägde rum i Stenungsunds kapell och festen i Ödsmål bygdegård. Båda sa sitt ja och sina löften. Det var lite regn då och då under dagen men inget som störde, John och Sandra var mycket glada över dagen.
Det är alltid en förmån att få vara med på bröllop, att se människor ta beslutet att kämpa för att vara tillsammans tills döden skiljer dem åt. Det får mig själv att tänka på en kvinna jag hörde på radio för några år sen. Hon och hennes man hade varit gifta i 60år och fick frågan av en reporter hur de hade kunnat var gifta så länge, kvinnan svarar "Ja, ingen av oss har ju dött än". Tänk ändå, att ha en sådan inställning att faktiskt gå på sina löften och få det att fungera i så många år. Jag är övertygad om att vi människor kan ha svårt för det, men tillsammans med Jesus kan vi få det att fungera. Vi får alla be om mer kärlek från himlen för att kunna leva i de löften vi en gång uttalat.
Jag vill inte skicka med någon fördömelse för de människor som gått skilda vägar, nej jag vill bara skicka med hopp om att det faktiskt går.
Här i Borlänge hade vi fest i kyrkan i lördags, det kom ungefär 130 människor och åt mat med kultur ifrån flera olika länder. Bland annat Somalien, Syrien och Sverige. Det är det gäng som träffats på tisdagar som stod för maten och det blev en mycket bra valborg för de som deltog.

Vi hade också första maj, som resten av världen. Det som kanske skilde sig från de flesta ställen var att ungefär 350 nazister kommit för att demonstrera för sin sak. Inför helgen var det mycket oroligt inför hur allt skulle gå, men allt har gått mycket bra. Det var en mindre händelse på Hagagatan men förutom det gick det mycket lungt till.
I kyrkan hade vi en ekumenisk dag med lovsång och bön för Borlänge, bön för beskydd och lugn. Det är inte alltid lätt och veta var lugnet kommer ifrån, men jag är övertygad om att Jesus är frid och att han är med när vi lovsjunger och ber. Poliserna gjorde ett mycket bra jobb för att bibehålla lugnet och bakom dem stod Jesus Kristus och många förböner för att frid skulle råda i staden. Det är en glädje för oss som församling att få vara med för Borlänges bästa och be för vår stad. Vår önskan är att människor ska få bli fyllda med den frid som bara Jesus Kristus kan ge, han som dog och uppstod för våra synder. Han som skapat oss och känner oss innan och utan, han som kan riva hatet och träda in med sin kärlek.

Det finn ju så mycket att oroa sig för, mycket ondska i världen, vad vi ska äta för lunch och vilka kläder vi ska ha på oss, men Jesus säger till oss "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Bekymra er alltså inte för morgondagen, för morgondagen bär sitt eget bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga." (Matt 6:33-34).
När vi först vänder oss till Jesus, när vi söker hans rike så ska vi få allt det andra också. Allt det där vi behöver i våra liv ger han till oss, till de som tror. Om du inte tror, be en bön till Jesus att han ska visa dig vem han är.

Amen

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.