10 maj tisdag

En heldag på sportfältet och kristiflygare

Ja helgen som ligger bakom innebar långhelg för många, med en klämdag där flera var tvungna att jobba men också många som kunnat vara lediga. Ungdomarna som går i skolan får hur som helst vara lediga, då passade vi på att ha en heldag på sportfältet i Borlänge. Vi spelade brännboll, flaggfotboll, kabaddi, kubb, krocket, kastade frisbee och några grejer till. Vi passade på att grilla på eftermiddagen och hade helt enkelt en bra dag. På kvällen samlades alla hemma hos oss där vi hade en samling med lovsång. Vi delade också upp oss efter intressen, några satt och prata, några tittade på film och några spelade spel. Det var helt enkelt en god gemenskap.

I söndags predikade Tomas Höglund om att Kristus for upp till himlen och nu sitter på tronen och vädjar för oss människor. Kristus har besegrat döden och vi ser att han numera är uppstånden. Vi kan märka det i våra egna liv och i mycket gott som händer i Jesu namn. Likväl har han kallat oss människor att gå ut med budskapet och sprida den frid Jesus vill ge oss människor.

I onsdags så kom Margaretha Halldorf till dagledigträffen där hon berättade om sitt liv i bland annat Kongo. Hon arbetade länge som läkare tillsammans med Lepramissionen. Hon är specialiserad inom tropiska sjukdomar. Numera bor hon i Stockholm men är fortfarande medlem i församlingen. Det var en spännande resa som deltagarna fick ta del av denna onsdagseftermiddagen.

Vi blickar framåt mot en ny vecka. På fredag är det Worship Hour, då vi under en timme får prisa Gud tillsammans, öppet för alla. Sen är det ungdomssamling efter det. På lördag är det FLOW som möts upp ute i Vallmora kl. 10:00. På söndag är det gudstjänst och vi går in i Pingsten, då vi både minns vad som hände på pingstdagen (Apg2) men också får uppleva detta själva.
Välkommen.

Heb 11:1 "Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om ting som man inte ser."
Tron är en märklig sak, samtidig som vi behöver ha med vårt förstånd och vår kunskap så behöver vi hålla vår tro högre. Det vi hoppas på, det vi kanske inte vet till hundra % men ändå är vissa om är sanning. Tron är en märklig sak men en underbar sak. Om du inte tagit emot Jesus, om du inte valt att tro på honom så dröj inte, öppna upp ditt hjärta och våga tro på den högste Guden.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.