17 maj tisdag

Luffarschack och den helige Ande

Pingsten ligger bakom oss, då vi firar den helige Ande. Vi drar oss till minnes Apg 2 då de första lärjungarna blev fyllda av den helige Ande, pratar nya tungor och blir verksamma i den övernaturliga kraft vi kan läsa om. Något som fortfarande gäller, något som är levande och aktivt idag. Den helige Ande, ständigt närvarande i våra liv, upprättar, helar, profeterar och framför allt annat, älskar.

I tisdags förra veckan lagades det mat igen med flera ifrån ett asylboende i stan. Det var ungefär 30 personer som samlades och åt tillsammans. Det är en förmån att vara med vid sådana här tillfällen, då kulturer möts i en god måltidsgemenskap.

I fredags samlades ungdomarna och Hampus tog hem segern i luffarschacksturneringen som anordnades, han gick obesegrad genom hela turneringen. Efter spelandet så samlades vi och sökte helig Ande tillsammans. FLOW trotsade regnet och samlades ute i Vallmora och i söndags hade vi ett välbesökt möte. Ett möte där den helige Ande fick plats att verka.

I veckan som ligger framför oss har Dagledigträffarna terminsavslutning, det kommer finnas tårta och härlig gemenskap på torsdag kl.14:00-15:30, välkommen du daglediga, det finns ingen åldersgräns, alla är välkomna.
På fredag drar Fredaxz och Royal Flow ut på hajk med övernattning till lördagen. Sen är det ungdomssamling som vanligt kl.19:00 för dig som går i sjuan och uppåt.
Söndagen innehåller förmiddagsmöte med predikan av Thomas Höglund.

På vår hemsida står det att det är avslutning för barnen på lördagen, men det stämmer inte utan den kommer flyttas till ett annat tillfälle. Mer info kommer.

Rom 14:17
"Guds rike är inte mat och dryck, utan rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande". Vi får sträva efter något annat i livet än att överleva, vi får sträva efter det heliga och eviga livet tillsammans med Jesus. Guds rike är inte det vi ser, men Guds rike är det vi behöver. Det finns så mycket som olika företag och människor berättar för oss vad vi behöver, "den här barnvagnen är bäst", "den här mjölken kommer från glada kor", "den här väskan är så snygg, köp den", "ta hand om dig själv och unna dig egen tid", "träna så att du kan må bra". Ja vi får budskap ifrån många olika håll, budskap som i sig inte behöver vara dåliga, men det finns ett budskap som står över allt annat. Det är budskapet om Guds rike. Jag själv sitter inte inne med alla sanningar om Guds rike, nej men min tro är att det är främst och bör hållas främst i våra liv.
Matt 6:33 "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska du få allt det andra också".

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.