8 jun onsdag

Avsked och nationaldag

Denna helgen hade två stora händelser, den första var söndagens gudstjänst då vår pastor Tomas Höglund höll sin sista predikan som anställd i Borlänge Pingstförsamling. Efter gudstjänsten var det en avskedsfest med en lång, väldigt lång, smörgåstårta som våra hjältar: Maud och Anna-Lisa hade gjort. Det hölls även tal till Tomas då flera valde att hålla tal och tacka Tomas för de 9 år han gjort i Borlänge. Det kommer märkas att han flyttar ifrån oss och vi är så tacksamma för att han följer Guds vilja och har lagt ner så många goda år i församlingen.

På måndagen var det dags för Sveriges nationaldag, jag personligen fick möjlighet att hissa svenska flaggan för första gången då vi har en flaggstång på tomten. Som församling var vi ute i Rommehed och firade nationaldagen på det offentliga firandet i Borlänge. Där sålde vi kaffe och bulle, bad och pratade med folk samt hade program varje timme med människor från församlingen som sjöng och vittnade om Jesus. Det var en välsignelse att få vara med och delta på denna dag, många från församlingen engagerade sig för att få allt att fungera och jag ser med tacksamhet tillbaka på måndagen och tror att vi till nästa år kan få ihop något ännu bättre.

Rom 8:28 "Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut."
Ofta viskar jag för mig själv "åtta tjugoåtta, åtta tjugoåtta". Det är en sådan trygghet att veta att Gud på allt sätt samverkar våra liv till att bli det bästa, till att bli efter hans vilja, som ju är det bästa för oss. När vi lägger våra liv i hans händer och låter han ta över rodret då sker allt till det bästa. Ibland kan allt vara jobbigt och man är helt under isen, men oavsett vilka hinder och oavsett vilka tragedier man är med om, kommer allt ändå samverka till det bästa. Det är något jag lever med och ständigt får se i verkligheten. Jag baserar mitt liv på att Jesus är en verklighet och att han vill vårt och denna världens bästa. Det samma gäller för dig, han vill ditt bästa och när du älskar honom så låter han allt i ditt liv samverka till det bästa.
Men också som Jesus ber i bönen då han för en stund vill undgå korsfästelsen "men ske inte min vilja, utan din" (Luk 22:42).

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Här kommer församlingens pastorer Andréas och Gunilla att dela tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.