Du är här:Start > Blogg > Början på sommaren

14 jun tisdag

Början på sommaren

Det märks att sommaren står för knuten, ja den är väl egentligen redan här med blandat regn och solsken, värme kyla och ett ständigt tittande på alla möjliga väderappar som finns.

Vi (min familj) hade besök av goda vänner som bor i Norrköping. Det var en fullsatt helg som bland annat innehöll ett besök i Säterdalen, vår första gång där men inte sista. Ett otroligt härligt ställe med mycket olika saker att göra, riktigt bra för barnen! Som ny i Dalarna blir det många nya upplevelser denna sommar och just Säterdalen var alltså ingen besvikelse. Vi blickar framåt mot långbryggan i Rättvik, Leksands vattenland och kanske en tripp till tomten i Mora (där har jag varit i mina barnaår).

I kyrkan så märks sommaren av genom att våra verksamheter minskar, verksamheterna innanför kyrkdörrarna. Under sommaren har vi bön på torsdagarna och Gudstjänster på söndagarna, som vanligt kl.11.
I söndags predikade Gunilla Sehlin med kraft i orden uppmanade hon oss alla att vara levande stenar i husbygget och att våga lita på Anden om att Guds väckelse inte är långt borta. För Gud är allt möjligt, Halleluja!

I veckan som vi nu är i så är det bön på torsdag, det är begravning för Sören Arthursson på fredag kl 13:00 och på söndag är det Gudstjänst med dop!

Själv åker jag och familjen ner till Nyhemsveckan som börjar med ungdomshelgen på fredag. Det är ett stående inslag i min familjs liv, en vecka att verkligen se fram emot. En verklig höjdpunkt helt enkelt.

Tit 2:14 "Han har offrat sig själv för oss, för att friköpa oss från alla synder och göra oss rena, så att vi blir hans eget folk, uppfyllt av iver att göra vad som är gott."
Tänk att vi får tillhöra Herren, vi är hans eget folk, vi hör till Guds rike! Det är ju så att vi som följer Jesus främst ska leva i Hans rike och inte längre tillhöra denna världen. Vi får leva i Jesu kärlek och göra det som är gott. Det är så lätt att vi stannar upp i världen och låter den forma oss, men låt oss istället formas av Guds ord där vi håller kärlekens högst efter Jesu egna ord om det första och största budet: Älska Herren din Gud och din nästa som dig själv.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten.
Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.