29 jun onsdag

Nyhemsveckan och sommartider

Förra veckan var jag och familjen på Nyhemsveckan, det är ett årligt måste för oss.
Nyhemsveckan är en konferens som i år firade 100 år, det började som en pastorskonferens men har nu blivit en familjefest för alla generationer. Det finns barnmöten - ungdomsmöten - seminarier - samtal - stormöten och mer därtill.
För vår familj blev det 10 dagar (hela konferensen) i husvagn med sena kvällar och tidiga mornar, de blev tidiga för vår lilla Inez behagade vakna kl 5. Fyra andra familjer från Borlänge åkte också ner och var där flera dagar.

Från Nyhemsveckan bär jag personligen med mig mötet från torsdagen då det var LP möte, Guds ande fick möta mig i både sång och vittnesbörd och jag blev återigen påmind över Guds totala kärlek till sitt folk. Så ljuvligt det är att han älskar och använder oss för sitt rikes skull. Det är en nåd och en ynnest att få vara med, det är också det bästa tänkbara livet, livet i Guds rike.

Här hemma i församlingen var det gudstjänst i söndags som vanligt och som Gunilla Sehlin sammanfattar den så här: "Vi har precis avslutat en underbar Gudstjänst, med predikan av Wasili Lomakin. Många önskade förbön och vi kände verkligen en stark Gudsnärvaro; underbart!"

Varmt välkomna till våra bönemöten och gudstjänster under sommaren, du finner all info under fliken "kalender".

Apg 1:8 "Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns".
Nu är det sommar och det är lätt att liksom lägga upp Gud på hyllan lite. Men vi är kallade att alltid låta Gud verka genom oss. Låt den helige Ande vägleda dig denna sommaren så att du kan få vara med och dela evangelium till din nästa, både i ord och handling.

Denna bloggen kommer gapa tom nu under sommaren, nästa vecka åker jag på läger och efter det har jag semester. Det är då jag själv får ta utmaningen att inte lägga Gud på hyllan utan ständigt låta honom och hans kärlek genomsyra mitt liv.

Gud välsigne dig!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.