Du är här:Start > Blogg > Sommaren är lång.

9 aug tisdag

Sommaren är lång.

Det har varit en händelserik och en lång sommar, som vanligt känns det som att den har varit kort men minnet bedrar. När jag tänker tillbaka på vad jag och vi som familj har varit med om så har den varit lång. Det har varit Nyhemsveckan, Hampeveckan, Tjörn, Borlänge, Norrköping, Mariestad, takläggning, lekplatser, glass, grillning, vänner, bad och mer därtill. Om sommaren var kort hade vi aldrig hunnit med allt det där. Nu är jag tillbaka i tjänst, står på mitt kontor där jag kollat igenom mail och nu skriver blogg.

En sak som slagit mig under sommaren är alla Horisontbilder på Instagram, det kryllar av dem. Många vill dela med sig av hur vackert det är och det är vackert, Guds skapelse är vacker. 
Horisonten är inte greppbar men ändå synbar, precis som Jesu återkomst. I Luk 17:24 kan vi läsa att "Ty liksom blixten flammar till och lyser upp hela himlen från horisont till horisont, så skall Människosonen visa sig på sin dag." Med det här bibelordet i tanken så blir horisonten också en längtan efter Jesus, en längtan efter det vi inte kan greppa men ändå det vi kan se. Vi ser effekter av Jesus i hela världen, liv blir upprättade överallt, människor blir helade och framförallt hittar människor frid när de får ta emot Jesus i sina liv. Jag ser fram emot att Jesus ska komma tillbaka så som det står beskrivet i Bibeln, men jag längtar mer efter att Jesus får komma tillbaka in i människors hjärtan. Det är så många som längtar efter något mer och endast Jesus kan fylla den längtan fullt ut. 

I höst har vi många saker på gång i Borlänge Pingstförsamling. Förutom våra härliga Gudstjänster på söndagar och återkommande samlingar under veckorna, så finns det några andra saker som sticker ut lite extra. Denna vecka är det barnläger på Näset mellan torsdag till söndag. I September kommer ungdomarna åka iväg på "Helgen" en helg där man inte riktigt vet vad som kommer hända, men det kommer bli bra. Under två olika helger kommer Emma Luiga och hennes man Johannes till oss med inspiration om bön och tillbedjan. 
Fortsätt hålla utkik på vår kalender och känn dig alltid varmt välkommen att delta i våra samlingar.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.