Du är här:Start > Blogg > Helgen och teamare!

7 sep onsdag

Helgen och teamare!

Nu i helgen har ungdomarna haft "Helgen", en uppstartshelg där deltagarna inte visste alls vad som skulle hända. 
På fredagen öppnade vi upp kyrkan och riktade oss främst till Pokemon Go spelare. Det kom ett 50-tal in i kyrkan under kvällen, åt korv med bröd, hoppade studsmatta i kyrksalen och hade det allmänt härligt. 
Under tiden var ett gäng runt på stan och utförde POGG (Plötsligt Oväntade Goda Gärningar) genom att dela ut godis och festis och uppmuntra människor samt bjuda in dem till kyrkan. Det hela var mycket lyckad och även utmanande för oss alla. 
På lördagen var den stora aktiviteten Äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg, vi fick en rundvandring där och fick även gå en äventyrsled med bland annat en zipline. Det var en härlig upplevelse som många ungdomar tog med sig. 
Efter det blev det Taco och nyfångade kräftor sen avslutades helgen efter sömn på Gudstjänst i vår församling. 

Under detta läsår kommer Erik Hedström att teama i församlingen via TTS (Team TräningsSkolan). Det är en utbildning där man lär sig, genom praktiskt arbete, hur det är att jobba i församling och även en tid att slipa sig till ledare. Vi ser fram emot detta året med Erik och hoppas verkligen att han ska trivas och få bli utmanad på flera områden. Undertecknad kommer vara hans handledare under studietiden. 

I församlingen har terminens arbete kommit igång ordentligt. Söndagsskolan startades i söndags och vi firade nattvard (något vi kommer göra första söndagen i månaden). Daniel Romero predikade om att vara verktyg i Guds hand, lyssna gärna på den genom att klicka dig vidare till media. 
En grej som sticker ut lite extra denna vecka är besöket av Emma Luiga i helgen, hon kommer vara med på USB 7.0 och ha en samling kl. 16:00 då alla är välkomna. Hon kommer också delta på Whorship Hour som är 19:00 samt predika på söndag förmiddagsmötet. Varmt välkomna till dessa öppna samlingar. 

Upp 21:3-5a "Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta. Och han som satt på tronen sade: 'Se jag gör allting nytt'."
Vi lever nu, vi ska göra det. Vi ska leva i nuet för det är det enda vi kan. Men vi ska också ha med oss att Jesus kommer tillbaka och att han kommer utplåna alla ondska och livet kommer se väldigt annorlunda ut. Det är något vackert att blicka fram emot. 
Hur har du det med Jesus i ditt liv? Det är aldrig försent att ta emot Jesus och bli av med det där tomrummet som fyller magen. Jag är övertygad om att livet med Jesus är förvandlande och det bästa tänkbara. Vi får gå in i hans nåd, tro och lita på honom. Inte låta våra bekymmer dra ner oss utan vara vissa om att Gud älskar oss och leder oss genom livet när vi lagt vårt liv i hans händer. 

Var välsignad. 

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten.
Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.