Du är här:Start > Blogg > Meningen med livet.

14 sep onsdag

Meningen med livet.

Helgen har helt klart varit välsignad. Vi har haft besök av Emma och Johannes Luiga som är bosatta i Herrljunga (Västergötland). Emma var med på USB 7.0 på fredagen och undervisade ungdomarna om att ha sin identitet i Jesus och ständigt välja honom. På lördagen undervisade hon församlingen om förbönstjänsten, både det teoretiska och praktiska kring detta. På kvällen var det Whorship our som nu är flyttat till lördagar, där blev det självklart tillfälle för mycket lovsång men också förbön. På söndagen var det gudstjänst i vanlig ordning och Emma predikade om att vi är kallade till helighet. En inspirerande predikan som också ligger uppe på hemsidan under ”media”.
På gudstjänsten var det även dop, då Lena och Henrik (bosatta på Cypern) valde att gå Herrens väg och döpa sig. Det var en stund av ren glädje!


Ikväll börjar äktenskapskursen som kommer hållas i varannan vecka. Imorgon är det dagledigträff och på fredag är det USB 7.0. På söndag har vi en viktig stund tillsammans i och med gudstjänsten då vi får möjlighet att tillsammans söka Gud och samtal om vad vi längtar efter som församling och vad vi önskar hos en föreståndare. Det kommer bli, till stor del, en praktisk gudstjänst där alla får delta och som kommer avslutas med församlingsmöte. Givetvis blir det fika däremellan. Välkommen!

Igår läste jag en insändare i Dagen om församlingarnas delaktighet på nätet. Johan Eriksson förklarar att när man söker ”vad är meningen med livet” på en sökmotor, så kommer ingen kyrka upp i sökresultaten utan diverse bloggar och någon artikel. Johan menar att vi som församlingar behöver vara på tårna i nya tekniker och finnas med där det händer. Detta för att också vara med och leda den tekniska utvecklingen åt ett bra håll. Givetvis finns det alltid för och nackdelar med teknik men jag tycker Johan har en poäng. Så… Vad är meningen med livet?
Det är ju verkligen en fråga som skiftar i svar, helt beroende på vilken livsåskådning man frågar. Jag är kristen och vår församling tror på Jesus Kristus som Guds son, att han blev sänd till jorden från Fadern (Gud) och dog för våra synder. Uppstod igen på tredje dagen och sände helig Ande till oss. Helig Ande som verkar i och genom oss. Gud har skapat världen och håller den helt i sin hand, han är kärleksfull, rättvis, trofast, rättfärdig, sen till vrede, nådefull, allsmäktig och vill sin skapelse väl. Både jorden, växterna, vattnet, djuren och inte minst människan. Varför Gud skapade världen och hur han gjorde det går att diskutera, men att han gjorde det är inget vi tvekar på.
Vi lever som Guds skapelse, som Guds barn, här på jorden. Flera gånger har jag mött människor som levt i, va de själv kallar det mörker, men så har de förstått att Jesus är sanning, börjat tro, och givit sitt liv till Jesus. Då har de funnit mening med livet. Jag själv lever med Jesus i ständigt fokus och jag märker att det är just han som är meningen med livet. För när jag har en relation med Jesus så funkar resten av livet också. Det handlar inte om att bli skyddad från sjukdomar eller dödsfall, nej det handlar om att i sitt inre ha frid och få vara helt övertygad om att Jesus Kristus är sanningen och att han älskar mig, och dig, och vill att vi ska leva i hans vilja. Jag märker och kan vittna om, att när jag lever i Guds vilja och låter han leda mig, då finner jag meningen med livet.
Så kort svar på frågan: Meningen med livet är Jesus. Eller som jag hörde från okänd källa, meningen med livet är goda relationer, goda relationer med andra och med Jesus. 
Joh 3:16-17 ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst (räddad) genom honom.”

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten.
Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.