Du är här:Start > Blogg > Dop!

27 sep tisdag

Dop!

Så underbart med dop! I söndags var det Lovisa Hultman som valde att helt ge sitt liv till Gud genom att gå dopets väg. Det var fest och glädje under vår 0-100 gudstjänst. En Gudstjänst som är till för alla (även de som är äldre än 100år). Vår barnpastor Gunilla höll i trådarna då alla generationer, tillsammans fick en möjlighet att närma sig Gud.
På lördagen hade Anders och Elin Gårdestig 2x40års kalas då de bjöd in till en konsert med Therese Fredenwall, det var mycket uppskattat!
I torsdags ägde höstens första "Föräldrar Emellan" rum då Magdalena Wagner talade om anknytningsteorin. Nästa träff är den 18/10, välkommen.

Nu i veckan är det dagledigträff på torsdag kl 14:00-16:00 är du dagledig är du varmt välkommen att komma dit oavsett din ålder!
Emma och Johannes Luiga kommer åter nu till helgen, de är med på USB 7.0 på fredagen och har samling på lördag kl.16:00. De är även med på Whorship hour kl. 19:00 och på gudstjänsten på söndag då vi även firar nattvard tillsammans.

Förra veckan skrev jag om att ge sitt liv till Gud och att man inte behöver bekymra sig så mycket om vad som kommer. Jag skrev bland annat: "Det är starten på allting [att ge sitt liv till Jesus], sen kommer resten men det behöver du inte bekymra dig om i starten."
Jag fick respons på detta då en ställde frågan "Behöver man bekymra sig sedan då?" Det är en god fråga, tillika skrev denna personen till mig att jag kunde ha uttryckt mig på ett annat sätt exempelvis så här:"Det är starten på det kristna livet, sen finns det mycket mer att upptäcka, men det kommer sen."
Detta är väldigt viktigt och jag tackar alltid för konstruktiva tankar.
Livet med Jesu är det bästa livet du kan tänka dig, varför? Jo för det livet innehåller frid och en mening med allt. Sen är det kristna livet inte en "räkmacka" det finns ju inget liv som alltid är bra. Alla drabbas vi av olika sjukdomar eller att vänner i vår närhet dör. Men livet med Jesus är något extra, det är något fantastiskt att upptäcka och när du givit ditt liv till Kristus så kommer du få upptäcka fantastiska saker! Men du kommer också få arbeta med dig själv som människa och lyfta bort saker i ditt liv som inte är bra för dig. Jesus vill att vi ska leva ett bra liv med frid här på jorden, därför talar han till oss och berättar vad vi behöver lägga åt sidan. Detta kan vara en kamp för oss men när det är gjort så ä det frihet!

Det är inte lätt att skriva om detta, men jag vill denna vecka skicka med att livet med Jesus inte är bekymmer utan frid. Om du har ett liv med Jesus som är bekymmer och oro då vill jag gärna prata med dig för så är det inte tänkt att vara.
Joh 14:27 "Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er in­te det som värl­den ger. Känn ing­en oro och tap­pa in­te mo­det."

Jesus ger oss frid och ett spännande liv tillsammans med honom.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.