Du är här:Start > Blogg > Gott nytt år!

6 jan fredag

Gott nytt år!

Ja nu är det 2017, tiden rullar vidare och snön har fallit med råge i Borlänge. Jag har själv varit ledig under julhelgerna och spenderat denna hos min frus familj i Skärhamn. Den 28:e åkte några ungdomar och jag till UNITE17 i Västerås, en ungdomsfestival som i Västerås samlade 450st ungdomar. Det var en mycket lyckad nyårshelg. Flera fick möta Gud och blev inspirerade att lära känna Jesus mer och också vara ljuset som bibeln lär oss att vara.

Nu på söndag den 8:e januari så är det dags för årshögtid. Vi samlas kl. 11:00 till gudsjänst med nattvard och går igenom årsberättelsen samt väljer de ansvariga för våra olika verksamheter. Vi kommer också att prata vidare om föreståndarfrågan, så prioritera denna årshögtid.

I vår så uppmuntrar vi alla att läsa Bibeln! Ska vi vara ärliga så har vi i stort tappat bibelläsningen och det är dags att vi vänder om från detta. Vi hänvisar till "Anta utmaningen", där finns det färdiga bibelläsningsplaner och du kan välja mellan "helbibel" "halvbibel" "parallellbibel" eller "kvartbibel". Jag har valt "helbibel". Som pastorer kommer vi också att utmana oss själva att predika om de lite svårare ställena i Bibeln, de som väcker frågor och som vi kanske helst inte vill prata om utan gärna borste ifrån. Så på söndag kommer jag predika om Noa och lägga fokus på varför Gud kunde utplåna så många människor i floden.

Bibelläsningsplanen helbibel börjar i 1 Moseboken och i 1:1 läser vi "I begynnelsen skapade Gud himmel och jord". Tänk att Gud skapade jorden, han skapade livet. Utifrån hans allsmakt utgår livet och han är uppkomsten till allt som vi får del av i mat, vatten, luft och naturresurser. Det finns många anledningar till att tacka Gud. Samtidigt finns det många anledningar till att ifrågasätta Honom. Jag är övertygad om att vi får göra det, vi får ifrågasätta Gud och undra och ha oss, men han vill nog att vi bär frågorna till Honom och till Hans ord. Därför blir det också viktigt för oss att läsa vad som står i Bibeln samtidigt som vi får prata om det med andra, eller lyssna på predikningar och undervisningar om bibelställen som är svåra för oss att själva förstå. För ibland behövs det mer än bara de svenska bokstäverna.

Men hur som helst så har Gud skapat himmel och jord. Han har all makt och han ser oss var och en som tror genom Jesus Kristus.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.