Du är här:Start > Blogg > Terminsstart

26 jan torsdag

Terminsstart

Ja för USB 7.0 var det terminsstart i fredags, det var en riktigt lyckad kväll med quiz, kurragömma, utvärdering, lovsång, predikan, fika och häng.

Förra veckan hade även dagledigträffen premiär för 2017. Glädjespridarna var där, sjöng och vittnade. Det serverade i vanlig ordning kaffe och hemlagat fikabröd.

I Söndags startade även söndagsskolan med buller och bång vilket både barn och föräldrar uppskattar mycket!

Ja vi är verkligen igång nu och vi står inför en spännande helg och vecka. På fredag är det USB 7.0 i vanlig ordning. På lördag är det en ekumenisk lovsångskväll som startar kl 18:00, det är 5 olika lovsångsteam som kommer hålla på 50 minuter vardera! På söndag är det gudstjänst där Erik Hedström kommer predika. Vi har även ett extrainsatt årsmöte där vi kommer rösta om en ny föreståndare.

1 Thess 5:16-18 "Var alltid glada, be utan uppehåll, och tacka Gud i allt. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus."
Detta är ju inte lätt att leva upp till, alltid vara glad. Det finns ju ingen av oss som alltid är glad, vi ber inte utan uppehåll vi tackar inte Gud i allt. Men jag tänker att vi behöver lyfta blicken. Detta är Guds vilja för oss i Kristus Jesus. Gud vill att vi alltid ska vara glada, han vill att vi ska be utan uppehåll och tacka Gud i allt. Han vill helt enkelt att vi ska leva hela våra liv för honom.

Jag tror att ju mer man lägger bort av sig själv och vad den här världen har att ge, och ju mer man tar in av Jesus och av vad Guds rike har att ge. Desto bättre kommer man må, desto mer glad är man, desto mer ber man och desto mer tackar man Gud.

Jesus vill att vårt liv ska vara präglat av honom helt och håller och att vi lägger bort våra egna bekymmer och vår egen börda till honom. Lyfter blicken och vågar se bortom oss själva, våga se på segern vi har i Jesus.

När jag själv tänker på detta så upplever jag att jag har två vägar att gå. Den ena är att jag lägger av, eftersom jag ändå aldrig kommer kunna uppnå Guds vilja. Den andra är att jag fortsätter, även om jag aldrig skulle kunna uppnå att alltid vara glad, alltid be och alltid tacka, så är det mitt sikte och jag väljer att leva mitt liv för Gud.

Jag väljer väg 2, jag väljer att blicka på Jesus. Jag är långt ifrån där, jag är absolut inte alltid glad, jag ber inte utan uppehåll och jag tackar inte Gud i allt. Men jag låter mig inspireras av dessa orden och sträcker mig mot Jesus och ber honom att göra mig mer lik honom.

Vilken väg väljer du?

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.