Du är här:Start > Blogg > Ny anställd

1 feb onsdag

Ny anställd

I söndags fick vi höra en predikan av Erik Hedström där han lade ut texten om att Gud har kallat några till apostlar, andra till profeter, lärare, herdar och evangelister och att vi, alla som tillhör Jesus Kristus, är kallade av honom att också bära ut evangeliet till de som inte tror. Det är en utmanande predikan då man själv får fundera över vad Gud vill använd mig till. Men den passade också väldigt bra då vi efter gudstjänsten hade ett extra årsmöte där vi beslutade att kalla Carl-Gustaf Grönberg (tidigare församlingscoach i Leksands pingstförsamling) till vår församling som församlingsmentor. Vi är väldigt glada för detta och ser med förväntan fram emot att ta del av Carl-Gustafs mentorskap och undervisning.

Denna veckan består av flera bönetillfällen varav 3st är kvar. Ikväll (onsdag) kl 19 och imorgon (torsdag) kl 11 och 19. Detta avslutar våra böneveckor men givetvis avslutar det inte vår bön utan det kommer finnas flera tillfällen för bön i veckan och du hittar detta på vår kalender.

Joel 2:13 "Slit sönder era hjärtan, inte era kläder, och vänd åter till Herren, er Gud. Han är nådig och barmhärtig, sen till vrede och rik på kärlek."

Ibland behöver man verkligen en rejäl omvändelse. Jag tror det behövs gång på gång i livet, personligen har jag flera stycken. En gång, det va i april 2013 så samtalade jag med några vänner om män och kvinnor som vandrat med Gud och varit med om mycket i Jesu namn. Jag upplevde i samtalet en längtan att komma närmare Jesus. Det var inte första gången det hände och inte sista heller men där och då blev det en bön i mitt hjärta, en bön som också blev en dikt:

Djupare till dig

Gud ta mitt liv, ta mitt allt.
Gud bo i mig, var mitt salt.
Djupare vill jag söka dig.
Djupare får du möta mig.
Hur jag gör det vet jag ej.
Men jag vill än närmre dej.
Jag ser det finns en ny nivå.
Av relation mellan oss två.
Så ta mig till din härlighet.
Ta mig till din verklighet.
Nya steg jag tar i tro.
Bygg i mig en himmelsk bro.
Använd mig så som du vill.
Låt mig för andra finnas till.
Jag vill, jag vill, jag vill ju mer.
Jag ropar till dig, jag tror, jag ber.
Här är jag Herre, här jag står.
Led mig till dig, vart jag går.

Gud välsigne dig i din vandring med vår Herre och sanning Jesus Kristus.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.