9 feb torsdag

Brutet ben och befrielse.

Ja in söndags var det dramatiskt på Gudstjänsten, inte minst för min egen del och kanske framförallt för min frus del. Elin ramlade på en isfläck med vårt barn, Inez, i famnen och bröt benet utanför kyrkan (Inez mår bra). Jag skulle predika vilket också var möjligt tack vare att församlingen är just en församling. Elin blev omhändertagen av en sjuksköterska och en läkare som är med i församlingen och blev sedermera skjutsad till Falun och gipsad där. Igår gjorde hon en operation och nu följer några veckor av gips och begränsad framkomlighet.


Jag predikade på Gudstjänsten och trots dramatiken fick Guds ord sås in i både mig och besökarna. Det handlade främst om pengar och att vi alla får bli befriade från pengarna för att istället sätta vår Jesus som vårt största hopp och vår största tillit. Ni kan lyssna här. Så viktigt för oss att inte sitta fast i något utan få befrielse på alla livets områden.


I tisdags hade jag äran att besöka "tisdagsträffen" i Kvarnforskyrkan där främst äldre får fika och ta del av ett program. Det var min tur att hålla i programmet och jag delade en del av mitt liv blandat med mina dikter från den tiden. Amanda Stevens var med mig och sjöng två sånger, det var en god stund på tisdagseftermiddagen.


På kvällen träffades Active Voice som är en lärjungaträning för de som är över 7år och ikväll träffas vår Unga vuxna grupp, som fått namnet YA Borlänge, i kyrkan kl. 17:00 och äter tillsammans. Denna grupp är riktad till de som är typ mellan 18 år och 30 år.

Matt 9:13 "Gå och lär er vad som menas med orden: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. Ty jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare."

Jesus säger till fariseerna vad som är viktigt och att godhet och barmhärtighet alltid kommer före lagen. Det finns liksom vissa saker som står över allt annat och det som är högst är att älska Herren och vår nästa som oss själva.

Det är givetvis inte alltid helt enkelt, men det är vår strävan. Att leva ett liv i barmhärtighet, i kärlek, som är fullt av goda gärningar gentemot vår nästa och oss själva. Det får vi söka i våra liv och det är Jesus med och formar när man tillåter honom.

Han har kommit för att kalla syndare, vi är alla syndare. Fariseerna såg sig som rättfärdiga, men vi är alla syndare och Gud har kallat oss allihop! Han kallar oss till befrielse och ett liv med mål och mening. Ta emot Jesus i ditt liv, igen och igen. Låt han förvandla dig.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.