Du är här:Start > Blogg > Sportlov

2 mar torsdag

Sportlov

Ja nu har sportlovsveckan kommit till Borlänge och den är i fullgång. Församlingen har varit iväg på gemenskapsläger i Nederhögen, en härlig gård som ligger nära Vemdalen. Det har varit drygt 60 personer med och dagarna har fyllts av fiske, scoteråkning, längd- och utförskidor, god mat och härlig gemenskap.

Personligen har jag haft semester och spenderat extra tid med mina barn, vi har passat på att besöka framtidsmuseet och även varit på ett lekland. Nu är jag igång och jobbar igen, dagen innehåller kontorsarbete och kvällen innehåller film då ungdomarna kommer hem till oss.

Imorgon kör vi halvdag med USB 7.0, då vi träffas redan kl 13:30 och äter mat tillsammans och umgås.

Idag kl. 14:00 är det dags för dagledigträff igen, det är vår egen Margareta Gillsberg som kommer sjunga och även dela hennes vittnesbörd.

På söndag är det Gudstjänst och då kommer Carl-Gustaf Grönberg, vår nya församlingsmentor, predika. Det kommer även vara lite extra tårtkalas denna söndagen eftersom det är Carl-Gustafs första predikan i Borlänge som anställd i vår församling. Varmt välkommen!

Matt 22:37-40 Han svarade honom: "Du ska älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du ska älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna.

Just kärleken, den totala kärleken, den kärlek som vi läser om i 1 Kor 13, just den kärleken är det som livet handlar om. Det är den kärlek som Jesus ger oss, så att vi kan älska Herren och vår nästa och oss själva.

Bara i Jesus finner vi denna kärlek och vi kan endast nå den när vi släpper in Jesus i våra hjärtan och väljer att tro på honom. Först kommer frälsningen och sen kommer det underbara livet med Jesus, livet i kärleken. Lev i den och låt dig omfamnas av den, våga ta emot den och våga lita på att du är älskad!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.