7 mar tisdag

Välkommen Carl-Gustaf

I söndags hade vi förmånen att officiellt hälsa vår nya Församlingsmentor, Carl-Gustaf Grönberg välkommen till vår församling. Vi firade lite extra med ett rejält tårtkalas.
Carl-Gustaf själv predikade utifrån 2 Kor 4 där Paulus b la liknar oss människor vid lerkärl, bräckliga varelser som lätt går sönder, men ändå får möjligheten att vara fyllda av Gud. Lyssna gärna i efterhand här.

I Veckan som gått hade vi även dagledigträff som innehöll mycket sång och även vittnesbörd om vad Jesus gjort i människors liv.

Idag är det Active Voice, för dig som är 7 år eller äldre.
Imorgon, alltså onsdag, samlas vi klockan 19:00-20:00 för bibelundervisning då Carl-Gustaf kommer undervisa för oss.

På fredag är det USB 7.0 och på lördag är det Worship hour då vi får möjlighet att söka samt tillbe och upphöja Jesus Kristus i lovsång.

Sen på söndag är det Gudstjänst igen, denna gång en 0-100 gudstjänst, som är för alla åldrar (även om du skulle vara äldre än 100år).

Joh 4:34 "Jesus sade: 'Min mat är att göra hans vilja som har sänt mig och att fullborda hans verk'."

Jag finner ofta att jag är bekväm, när barnen är lagda och lugnet sprider sig i huset så vill gärna sitta i soffan och titta på en film, eller greja med min mobil. Eller vill och vill men det är det jag gör. Personligen tror jag att jag bedrar mig själv, för det som jag tänker är vila är egentligen inte vila. Ibland är nog vilan att faktiskt arbeta. När Jesus haft samtalet med kvinnan vid Sykars brunn så har han givet vidare av Fadern. Det är detta han menar är "maten", kan det vara så för oss också. Kan det vara så att det vi behöver i våra liv, den "maten" vi verkligen behöver är att göra Guds vilja. Något som ibland kan vara otroligt jobbigt, men när vi har gjort det så vet vi att det också var bra för oss själva.

I vår tid har vi mycket serverat till oss och vi kan välja och vraka bland bekvämligheten.

Idag vädrar jag en tanke som jag burit på men som jag än inte är klar med, kan det vara så att vilan gör mig trött men att göra Guds vilja ger mig kraft. Det jag tänker ska ge mig mer ork, vila, stillhet och egen tid, göder istället min trötthet. Det som jag tänker att jag inte orkar med, det praktiska arbetet, tjänandet i Guds rike, det ger mig energi och mening med livet.

Vad gör jag med min tid? Vad gör du med din tid?

Aldrig vill jag ta fram pekpinnen, men alltid vill jag leva ett formbart liv som ständigt för mig närmare Jesus.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.