4 apr tisdag

Veckorna går men våren är här

Ja veckorna går framåt, bloggen blir uppdaterad igen och våren är här.

För fyra veckor sedan hade Carl-Gustaf Grönberg sitt första bibelstudie och imorgon är det dags igen. Hans undervisning från förra tillfället ligger inte uppe på vår hemsida än men den kommer.

Den 25-26 april hade vi besök av Britta Hermansson, som är riksevangelist i Equmeniakyrkan. Det var ekumeniska samlingar som vi hade i Pingstkyrkan på lördagen och i Missionskyrkan på söndagen.
På lördagen talade hon om "Guds rike bor inom er, men vem tar hand om soporna." Dessa två tillfällen ligger uppe och du kan lyssna på dem här.
Det som väntar oss i veckan som kommer är Activoice som träffas senare idag. Imorgon, onsdag, undervisar alltså Carl-Gustaf klockan 19:00-20:00.
På fredag åker USB 7.0 iväg till Closer och är där över hela helgen. Fredaxz kommer samlas på AquaNova och bada kl. 18:00 för att sedan fortsätta kvällen i Pingstkyrkan.

På söndag kommer Lotta Stevens (UMU) och predikar på gudstjänsten, givetvis är det söndagsskola, lovsång och gemenskap vid kaffeborden.

Under några veckor har vi provat att ha klisterlappar vid gudstjänsten, för att enklare kunna bjuda hem, bli hembjuden eller gå ut att äta tillsammans.
Det är ju svårt att läsa varandras tankar och ibland vill man verkligen inte gå hem direkt efter gudstjänsten utan fortsätta gemenskapen på något sätt. Dessa klisterlappar ska vara en hjälp till detta.
Det har kommit in lite tankar att man inte vågar ta en "bli hembjuden"-lapp för man kan inte bjuda tillbaka, eller att man inte vågar ta en "bjuda hem"-lapp för att man har prestationskrav på sig att bjuda på fin mat.
Jag vill bara pålysa att om du blir hembjuden finns det inga som helst krav på att du ska bjuda tillbaka.
Om du bjuder hem så är det helt ok att bjuda på köpta köttbullar och snabbmakaroner.
Det viktigaste med denna grej är att faktiskt träffas utanför kyrkan, få se varandras hem och lära känna varandra bättre. Gemenskapen är det som står över allt annat och i detta bjuder man på det man klarar av eller blir hembjuden utan att lägga krav på sig själv att bjuda tillbaka.

Ta det för vad det är och njut av att träffas.

För just det här med matgemenskap är något speciellt. Vi ser i bibeln hur Jesus själv både bjuder hem sig och blir hembjuden.

Luk 19:5 "När Jesus kom dit såg han upp mot honom och sade: 'Skynda dig ner, Sackaios, idag skall jag gästa ditt hem'."

Luk 11:37 "Under detta tal bjöd en farisé honom [Jesus] hem till sig, och han följde med in och lade sig till bords."

Varför inte göra likadant vi med, våga bryta lite normer och träffas i våra hem för att dela mat och inte minst gemenskap.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.