26 apr onsdag

Barnbyar och turnering

I fredags hade ungdomarna "The Grand Tournament". Totalt 80 uppdrag väntade på dem, alltifrån att lukta på blommor till att göra ett bibeldrama på stan. 3 timmar hade de på sig och vinnarlaget ser ni på bilden ovan.

I söndags var Caminul Felix hos oss och talade om sitt viktiga arbete i Thailand och Rumänien. Där jobbar de med att hjälpa barn till en familj och se till att de får gå i skolan. Vill man kan man bli fadder åt ett barn.

Denna veckan är det dagledigträff imorgon klockan 14:00. Då kommer Samuel och Ingrid Sehlin med sång och musik och vittnesbörd. Detta är näst sista träffen för denna terminen.

På torsdag har vi LP-möte klockan 18:00-20:00. Peter Kullander som arbetar på LP-kontakten i Falun kommer hit och håller i programmet och vi står för fikat. Varmt välkommen att delta på detta!

På lördag är det familjedag i Borlänge centrum, det är centrumföreningen som anordnar denna dag och vi som församling är med och håller trådarna runt scenen som kommer stå på Sveatorget. Där kommer bland annat ActiVoice, vår egen barnkör att framträda.
Här följer hela programmet från scenen

11:00 Nancy B, som sjunger Gospel med härligt afrobeat.
12:00 Small Town Girls, en tjej trio från Falun som bjuder på härlig musik.
13:00 ActiVoice, vår barnkör.
14:30 Bengt Kyllinge och Edvin Erlandsson, sång trolleri och sagor.

På söndag är det 0-100 gudstjänst då alla generationer samlas tillsammans i kyrksalen, det är härligt det!

I 2 Krönikerboken kapitel 33 kan man läsa om Manasse. Han var kung över Juda och blev detta vid 12 års ålder. Totalt regerade han i 55 år och i vers 2 kan vi läsa "Han gjorde det som var ont i Herren ögon och följde de vedervärdiga bruken hos de folk som Herren hade drivit undan för israeliterna". Texten fortsätter att beskriva det onda Manasse gör och det slutar med att Gud släpper sitt beskydd över Juda och de blir invarderade och tillfångatagna av assyrierna.

När Manasse sitter fängslad i Babylon så ber han till Gud och vi kan läsa i vers 12-13 "I sin nöd försökte han beveka Herren, sin Gud, och han ödmjukade sig inför sina fäders Gud och bad till honom. Herren lät sig bevekas och lyssnade på Manasses bön och lät honom återvända till Jersualem och sitt rike. Då insåg Manasse att det är Herren som är Gud."

Detta är så stort. Manasse som verkligen levt ett allt annat än bra liv, han hade vänt ryggen till Gud och vi läser i vers 6 att han "bedrev häxeri, trolldom, svartkonst, andebesvärjelse och spådomskonster". Ja inte var han en Guds lärjunge den saken var klar. Detta märks också, Guds tar bort sitt beskydd från honom och Juda blir invarderat och Manasse tillfångatagen, men så kommer den här vändningen och Manasse ber till Gud och ödmjukar sig. Då förlåter Gud honom allt det onda och inte bara det, han låter Manasse åter bli kung och härska sina sista år över Juda.

Det finns en storhet i Gud, det finns en storhet i Guds förlåtelse. Oavsett vad du har gjort så finns det förlåtelse och upprättelse hos Gud. Det människan inte kan göra, det kan Gud göra och det är att förlåta det som vi människor anser vara oförlåtligt.

Tack Gud för din förlåtelse, vi får alla ta del av den och sedan omvända oss och leva i Hans rättfärdighet.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.