2 maj tisdag

Familjedag, bröllop och valborg

Ja helgen som varit är en av de mest fullbelagda helgerna på hela året. Givetvis har jag ingen statistik men personligen hade jag minst 4 saker som jag behövde prioritera mellan på lördagen. Det som blev prioritet vart det som jag sa ja till först och det var att vi i Pingstkyrkan skulle ha hand om scenen på Sveatorget när Borlänge Centrumförening anordnade en familjedag.

Det blev totalt 4 akter under dagen där Nancy B som bor i Ludvika inledde med både härlig Gospel. Sedan tog Small Town Girls ifrån Falun vid och spelade sina sköna poplåtar som är lite countryinfluerade. Efter det var det dags för vår egen barnkör ActiVoice och sist körde Bengt Kyllinge och Edvin Erlandsson en show som var extra mycket riktad till alla barn.

I fredags hade USB 7.0 övernattning och kyrkan fylldes med ungdomar på natten för att sedan på morgonen inta en extra god frukost med lite hotell känsla på.

I torsdags var Samuel och Ingrid Sehlin här och delade vittnesbörd vid sidan av deras härliga sånger. Det var en god stund på dagledigträffen och nästa träff är den 11 maj, då är det avslutning med tårtkalas. Vi får då besök av de härliga sångarna från Gustafs.

I söndags var det 0-100 (familjegudstjänst) och i slutet blev vi överraskade då Lena och Henrik Hessleklint förnyade sina äktenskapslöften inför Gud. De var sedan tidigare gifta borgeligt, men när de för något år sedan fick möta Gud och valde att döpa sig så upplevde de att de också ville få sitt förhållande offentligt välsignat från Gud. Det blev en fin stund och vi gläds med Lena och Henrik.

Ja och så var det ju valborg också, i söndags. Själv var jag och familjen ute i Strandbro och tittade på brasa och åt korv.

I veckan är det på onsdag bibelundervisning med Carl-Gustaf Grönberg, detta mellan 19:00-20:00. Det har varit mycket bra de gånger som varit och vi tror det kommer bli mycket bra även nu på onsdag. Välkommen!

När jag tänker på Lena och Henrik och deras förnyade löften så drar mina tankar iväg till min relation med min fru och även min relation med Jesus. Just det här att man faktiskt behöver överlåta sig flera gånger, det räcker inte med en gång utan man behöver göra det gång på gång. I bibeln läser vi: "Därför, mina kära, ni som alltid har varit lydiga: arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara så som när jag var hos er utan ännu mer nu när jag är långt borta. Ty det är Gud som verkar i er så att ni både i vilja och gärning förverkligar hans syfte" (Fil 2:12-13).

För mig personligen så har det varit så, att livet med Jesus har varit något jag fått jobba på. Jag har medvetet valt att hålla fast i tron och även försökt att komma närmare Jesus. Flera gånger har jag tagit ett nytt beslut att följa honom, bestämt mig igen och igen. Det är inte så att jag har döpt mig flera gånger, men jag har bestämt mig flera gånger.

Jag tror att det får vara så i våra liv, det är så mycket som händer. Ibland mår man så dåligt så man inte orkar söka Jesus och ibland mår man så bra att man glömmer av söka Jesus. Men ständigt får vi ändå ta nya beslut och vandra närmare Jesus, lära känna honom bättre genom hans ord och genom vår egen relation till honom.

För några år sedan skrev jag en dikt där jag återigen vände mitt liv och min längtan till Gud. Det var inte så att jag hade vänt honom ryggen innan, men det var som att jag ville vidare och längtade för mer:

Gud ta mitt liv, ta mitt allt.
Gud bo i mig, var mitt salt.
Djupare vill jag söka dig.
Djupare får du möta mig.
Hur jag gör det vet jag ej.
Men jag vill än närmre dej.
Jag ser det finns en ny nivå.
Av relation mellan oss två.
Så ta mig till din härlighet.
Ta mig till din verklighet.
Nya steg jag tar i tro.
Bygg i mig en himmelsk bro.
Använd mig så som du vill.
Låt mig för andra finnas till.
Jag vill, jag vill, jag vill ju mer.
Jag ropar till dig, jag tror, jag ber.
Här är jag Herre, här jag står.
Led mig till dig, vart än jag går.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.