Du är här:Start > Blogg > Ny termin

23 aug onsdag

Ny termin

Ja nu är det en ny termin, min semester är slut för sommaren och Pingstkyrkans aktiviteter drar igång nu i slutet av augusti och början av september.

Söndagsskolan startar nu på söndag 27/8, tonåringarnas USB 7.0 kör igång på fredag 25/8, dagledigträffarna kommer igång den 14/9 och ActiVoice väntas komma igång i början av september.

Nu på lördag 26/8 har vi en gemenskapsdag med hela församlingen ute i Vallmora 92 där vi träffas kl 10:00 och avslutar dagen kl. 15:00. Vi börjar med att fika medhavd matsäck och sedan har vi några aktiviteter tillsammans för att kl. 12:00 börja med soppan då man själv har med sig en skalad potatis, en skalad morot och någon korvbit eller så som man kan lägga i soppan.

Så, vad har min sommar innehållit?

Den började med Nyhemsveckan och fortsatte med en jobbvecka hemma där jag förberedde mig för Hampeveckan (ett ungdomsläger) som ägde rum v.27. Efter det var vi hemma en vecka och åkte sedan v.29 till MBT (Missionärsbarnsträffen) där jag var huvudtalare och predikade på kvällarna. MBT är ett läger min fru Elin alltid gick på när hon var yngre och har även varit ledare många år, men det var första gången för mig, mycket trevlig upplevelse.
v.30 lämnade vi barnen några dagar hemma hos deras mormor i Kumla medans Elin och jag firade vår ihop-årsdag nummer 15 i Sala där vi lånade ett hus och bland annat gick ner i silvergruvan. Sen hämtade vi barnen och åkte till min bror med familj i Karlstad.
När vi kommit hem efter Karlstad så höll vi oss hemma, jag hade semester en vecka, sen jobbade jag en vecka bland annat med Näset lägret och sen avslutade jag sommaren med en semestervecka till.

Det har varit en fullsmockad sommar men väldigt rolig och personligen har jag funnit flera tillfällen till vila och varit väldigt mycket med min familj som framgår.

Det bibelord som jag bär med mig in i HT-17 är ifrån Matt 19:26b och som många andra rycker jag stället ur sitt sammanhang och låter det påminna mig om att Jesus är Herre och allt han vill göra det kan han göra: "För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt".

Gång på gång förstår vi att Gud gör omöjliga saker. Det jag bär med mig är att inte låta mig begränsas av mina kunskaper eller min tro, utan istället låta Gud förvåna mig och förbluffa mig med sina kunskaper och hans allsmakt!

Gud välsigne dig!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.