29 aug tisdag

Församlingsdag och söndagsskola

I fredags hade USB 7.0 uppstart, det blev en bra kväll med både lekar, lovsång, predikan och fika. Det är glädjande att dessa kvällar är igång igen.

På lördagen samlades ungefär 75st ute i Vallmora (strax utanför Borlänge) där familjen Andelius öppnade upp sitt hem och sin veranda för församlingen. Vi fikade medhavd matsäck, gick tipspromenad och hade god gemenskap. Till lunch delade vi in oss i matlag och kokade fem stycken fantastiska soppor med medhavda ingredienser där basen var morötter, potatis och korv. Vi avslutade dagen med en lite heads up inför höstens aktiviteter och inte minst utmaningen där vi får förstå att "För Gud är allt möjligt".

Under söndagens gudstjänst startade söndagsskolan upp, det var en stor glädje för barnen som äntligen får sin gudstjänst. Det startades upp med kollekt där vi samlar in pengar till barn i Nepal. Sen fortsatte det med en ballongtävling där barnen fick varsin ballong. De ställde sig i ena hörnet av lokalen och den som kom längst med sin upplåsta, oknytna, ballong, när man släppte den vann. Mycket uppskattat, strax efter detta delades barnen som vanligt in i åldersgrupper och fortsatte med undervisningen i dessa.

Veckan som ligger framför innehåller mycket bön, då vi är inne i två böneveckor. kl. 11-19 mån-tors är det bön och på lördag samlas vi för lovsång kl. 19:00. Vill även bjuda in till mötet på USB 7.0 som drar igång kl 20:30 och givetvis är öppet för alla.

På torsdag kl. 18:00 har YA (unga vuxna) en samling som startar upp kl. 18:00 - 21:30 då kommer Cilla Eriksson hit och samtalar om "kommunikation och relationer" utifrån kristen grund. Varmt välkomna med!

I Luk 19:1-10 så berättas det om hur Sackaios, en rik tullindrivare, möter Jesus. Han är kort och klättrar upp i ett träd för att få se när Jesus går förbi. Jesus stannar och säger: "Skynda dig ner, Sackaios, idag skall jag gästa ditt hem". Sackaios skyndar sig ner och med glädje tar han emot Jesus. Under middagen händer det något och Sackaios blir förvandlad, han säger nu att han ska dela ut hälften av det han äger till fattiga och att han ska betala igen pengar till de som han lurat.

Jesus gör något med oss när vi möter honom, detta blir extra synligt när människor som inte tidigare känner honom får ett möte med den levande Guden.

Det finns så många idag som längtar efter att träffa en som Jesus, en sanning som kan hela deras inre och fylla dem med frid och trygghet. Kanske stämmer det in på dig som läser, kanske har du länge velat fram och tillbaka och undrat vad du ska ta dig till. Kanske finns det praktiska saker i ditt liv som behöver lösas, kanske finns det ett mående i ditt liv som behöver lösas.

Jesus kan lösa dig ifrån det som binder dig, för han är allt möjligt och hans kärlek vill ge dig frihet och fullkomlig glädje!

Det är inte alltid jag är glad, men mitt liv är ändå fyllt av glädje då jag är övertygad om att Jesus finns vid min sida och ger mig så mycket, både praktiskt, psykiskt och inte minst en mening med mitt liv.

Välkommen till våra samlingar, oavsett vem du är eller hur ditt liv ser ut, välkommen och sök Jesus så ska du finna honom.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.