Du är här:Start > Blogg > Föräldraledigt

27 sep onsdag

Föräldraledigt

Det är en märklig grej att vara föräldraledig från kyrkan. Den dubbelheten av att det är mitt jobb men samtidigt mitt liv är svår att helt få ordning på. Samtidigt är det väldigt enkelt att vara hemma när lilla nyfödda Ludvig nu har tagit plats i familjen Skogholm. Det är en stor glädje att hälsa honom välkommen!

Det har givetvis hänt mycket i församlingen under de två veckor som jag varit hemma. Gunilla har startat upp en kurs i Bibeläventyret Nya Testamentet där både föräldrar och barn deltar. Dagledigträffen har dragit igång då Henrik Schwartz gästade oss tillsammans med sin fru, sjöng och delade vittnesbörd.

USB 7.0 har hunnit med vittnesbörd från Peter Kullander samt varit på det årliga evenemanget "HELGEN" där de inte får reda på vad som händer utan allt är en överraskning fullt med utmaningar och roligheter. I åkte de till Hudiksvall där de fick göra en mängd olika grejer.

Sygruppen som träffas tisdagar jämna veckor har dragit igång och förbereder sig nu för första advent då de troligen kommer sälja en del av sitt alster. Pengarna kommer då gå till något välgörande.

Imorgon träffas YA som är för dig mellan 18 och 30 år, se gärna facebook för mer info.

Under den sista tiden har jag hamnat i samtal fler gånger angående Guds lag och hur vi som kristna bör leva. Det finns givetvis hur mycket som helst att säga om det, men det viktigaste som jag kort vill skriva här är att vi inte ska leva genom lagen utan genom friheten i Kristus.

Jesus säger till oss att vi ska hålla hans bud och att det budet är kärleken, att leva i den kärlek som Jesus gjorde (Joh 15:11-17). Kärleken, den sanna kärleken ska hållas högst i en kristen människas liv och det är egentligen det enda rättesnöret vi har.

För att lära oss mer om denna kärlek kan vi läsa om hur Jesus gjorde, hur han mötte människor. Hård mot orättvisan, nådefull mot syndaren, tydlig i sina ord att man ska omvända sig och tro på honom.

Ibland tänker jag på en sorts "kärleks-sil", en sil som silar bort mina handlingar som inte är kärlek. Ibland gör jag handlingar, så tänker jag -Är detta kärlek? Så släpper jag ner den i "kärleks-silen" och får svar. Denna sil hittar vi i 1 Kor 13:4-8a som föregås av att om vi inte har kärleken så har vi ingenting:

"Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hopas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig."

Givetvis är det inte så här enkelt och det finns så mycket att säga om detta. Men grunden är just kärleken, denna övernaturliga kärlek som vi endast kan få genom Jesus Kristus som älskat oss till döden på ett kors.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.