25 okt onsdag

Me too och äktenskapskurs

Bilden är från dukningen som nu står i kyrkans lokaler då det ikväll är äktenskapskurs för de par som är anmälda. Vi tror det är ytterst viktigt att vårda sina äktenskap och att man inte alltid kan göra det ensamma utan behöver hjälp och stöd ifrån andra. Äktenskapskursen är nu inne på andra gången (förra gången var HT-16) och den är mycket uppskattad. Katarina och Daniel Romero leder kursen tillsammans med hjälp av materialet från Alpha.

Under veckan som gått har #MeToo varit aktuell och i söndags predikade jag som en respons på detta. För Jesus är det nolltolerans på alla former av övergrepp och kränkningar, inte minst det sexuella. Vi ser i evangelierna hur han står upp för kvinnan gång på gång och vi som lärjungar är satta att leva i den kärlek som han lever i. Du kan lyssna på den här.

I veckan kommer USB 7.0 åka och testa på Curling mer info här.

Imorgon är det dagledigträff då Rune Andréasson från Leksand kommer och visar "bilder från ett nordisk grannland". Han kommer visa bilder och berätta om dem. Välkommen till kyrkan kl. 14:00 på torsdag, om du är dagledig, oavsett ålder.

I Luk 10:25-37 läser vi om när Jesus får frågan, från en läglärd, om vad han ska göra för att få evigt liv. Jesus frågar med en motfråga och den laglärde säger: "Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själv och av hela din kraft och av hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv."
Jesus svarar att det är korrekt men då frågar mannen vem som är hans nästa och Jesus berättar liknelsen om den barmhärtige samariern.
Den där när en har blivit slagen och lämnad naken på marken, en präst går förbi utan att hjälpa till och en levit likaså. Sen kommer en samarier och hjälper mannen och Jesus frågar i slutet av liknelsen vem som var den utslagne mannens nästa. "Den som visade barmhärtighet mot honom" svarar den laglärde och Jesus säger "Gå du och gör som han."

Vi är kallade att leva ett liv i den kärlek som Jesus lärde oss. "Ni ska älska varandra så som jag har älskat er" (Joh 15:12). Den kärlek som Jesus uppvisade är rakt igenom god och ren (läs 1 Kor 13:1-7). Det är den kärleken vi är kallade att leva i och i den ryms inte sexuella övergrepp eller nedlåtande ord gentemot andra människor.

Även om vi kanske aldrig kommer kunna leva helt i den kärlek som Jesus uppvisade, är det just detta vi, som Jesu efterföljare, bör sträva efter.

Bön: Jesus, tack för att du dog och uppstod på korset för vår skull. Tack för att du är alltigenom kärlek och för att vi kan läsa om detta i ditt ord Bibeln. Forma mitt hjärta, forma mina handlingar och mitt sinne så att det får bli likt dig och så även jag får leva i den kärlek som du ger.
I Jesu namn, Amen.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.