Du är här:Start > Blogg > Missionsgudstjänst

1 nov onsdag

Missionsgudstjänst

Ja i söndags hade vi första renodlade missionsgudstjänsten på några år. Vårt nya missionsråd höll i trådarna och vi bjöds på information om de vi stödjer. Men inte nog med det, vi fick även, via skype, träffa två av våra missionärer. AnnaSara Lama som är i norra Indien och Jonas Nyström som precis har åkt ut med sin familj till Grekland. Vi fick vittnesbörd från dem och lite av vad de står i just nu. Detta var mycket uppskattat!

Förra veckan hade vi dagledigträff med Rune Andréasson, han visade bilder från Island och berättade om sin resa där.

USB 7.0 testade på Curling, 24 personer var på plats och 20st curlade iväg kloten längs isen. Det var en utmaning, för vissa gick det bra och för andra... inte så bra (inklusive mig). Men alltid roligt att testa på nya saker.

Fredaxz hyrde en gympahall och hade härliga aktiviteter där.

Nu i veckan är det höstlov, vilket innebär att många av våra barnaktiviteter pausar. Men USB 7.0 är på fredag som vanligt, med taco och film-kväll med start 18:00 och våra bönetillfällen fortgår i vanlig ordning. Idag onsdag, träffas vi 16:30 och på torsdag är det ekumeninsk bön i Kvarnforskyrkan kl. 19:00.

På söndag firar vi gudstjänst, då får vi besök av Hugo Smids från Orsa som delar Guds ord med oss. Det blir även parentation av Kurt Niemi samt nattvard och söndagsskola.

Kampanjen #MeToo ekar fortfarande i samhället och vi får inte glömma av hur illa många far dagligen av sexuella trakasserier eller övergrepp. Det är viktigt att vi vågar prata om dessa sakerna och att vi kan hjälpa de som är utsatta att göra det samma. Ofta är offren fyllda av skam för vad som hänt. Men det är aldrig offrets fel!

Inte minst behöver vi som är män ta ett stort ansvar att ändra attityden på arbetsplatser och i kompisgäng. Vi föräldrar behöver fostra våra pojkar så att de förstår att man inte bara kan "ta för sig" och att ett "nej är ett nej"!

Jesus lär oss att leva i kärleken och stå upp för den. Han är helt emot förtryck på alla sätt och vi behöver samla mod att på liknande sätt stå upp för de som förtrycks och ta detta upprop på allvar.

Vi är alla ett i Kristus: Gal 3:26-29 "Alla är ni Guds barn genom tron på Kristus Jesus. Alla ni som blivit döpta till Kristus har iklätt er Kristus. Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus. Och om ni tillhör Kristus är ni avkomlingar till Abraham, arvingar efter löftet."

Vi behöver låta detta ord hållas högt i våra församlingar och också smittas ut till de samhällen vi bor i. Kyrkan har genom tiden alltid gjort skillnad på folk och folk. Pastorn eller prästen har varit högre uppsatt än medlemmarna, kvinnorna har inte fått komma till tals och främlingen har man inte lyssnat på. Men Jesus lär något annat, han lär oss att alla är ett i Kristus, ingen är högre eller lägre.

Bön: Jesus fyll mitt inre med din kärlek så att jag kan se på mina medmänniskor med dina ögon. Låt mig förstå, inifrån och ut, att alla är lika mycket värda. Låt mig inte göra skillnad på folk och folk utan ständigt leva i den rena kärleks om kallar oss att älska vår nästa.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.