Du är här:Start > Blogg > November

8 nov onsdag

November

[På bilden ser ni Gun Hagander och min son Ludvig]

Vi är inne i November, det är ingen nyhet och det händer varje år. Ändå blir vi lika förvånade och påminda vinterns mörker och ruggiga väder. Men vad gör väl det, snart vänder det igen.

I Pingstkyrkan fortsätter alla verksamheter även fast det är vinter, och kanske behövs det än mer under denna perioden. I Söndag hade vi Hugo Smids från Orsa på besök, det var en härlig "pytt i panna" om "församlingens fyra ben" predikan som du kan lyssna på under fliken media.
Igår hade ActiVocie samling och idag är det bön kl. 16:30. YA (Unga Vuxna) samlas kl 18:00 i kyrkan och 18:30 är anmälda välkomna till äktenskapskursen.

Imorgon, torsdag, är det dagledigträff kl 14:00. Hanke Joneklav som skulle kommit hit är sjuk och har inte möjlighet att närvara, det blir en hemlig gäst istället. Varmt välkommen om du är dagledig.
Kl 18:00 är det ett bönemöte på finska och kl 19:00 är det ekumenisk bön i Kvarnforskyrkan, på svenska.
På fredag åker ungdomar till Falun för Ny generations satsning "ALL IN" där de styrker upp och uppmuntrar våra kristna skolgrupper.

Lördag kl. 18:00 är det Worship night i Östermalmskyrkan.

"Kärleken till pengar är roten till allt ont." (1 Tim 6:10)
När vi sätter pengarna högre än livet så blir det inte bra. Människan kan göra fruktansvärda saker för att nå en rikedom då de sätter sin kärlek till pengarna högt.
Pengar i sig själv är inte problemet, utan just kärleken till dem. När man låter dessa sättas högre än allt annat. Det tar heller aldrig slut, har man kärlek till pengarna så nöjer man sig aldrig, man vill hela tiden ha mer.

Jesus lär oss att vi ska ha kärlek till Honom först och främst "Älska Herren din Gud" och till vår nästa och oss själva (Matt 22:34-40). Han lär oss också att inte bekymra oss utan lita på att Gud ger oss det vi behöver. "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska ni få allt det andra också" (Matt 6:33 läs gärna hela sammanhanget).
När Paulus vädjar till församlingen i Korint skriver han bland annat:
"Men tänk på detta: Den som sår sparsamt får skörda sparsamt, och den som sår rikligt får skörda rikligt. Var och en ska ge vad han har bestämt i sitt hjärta, inte med olust eller tvång, för Gud älskar en glad givare. Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk." (2 Kor 9:5-8)


Gud vill ha hela vårt liv och han vill att vi ska sätta honom först, inte pengarna. Jag vill att mitt liv ska vara präglad av en kärlek till Jesus, inte en kärlek till pengar eller ägodelar. Jag vill sätta mina relationer högst. Givetvis vet jag att jag flera gånger kommer misslyckas, men mitt mål och min vilja är att ständigt ha relationen till Jesus högt och relationen till mina nästa samt mig själv tätt följt av detta.

För i slutändan är det just detta som betyder något, våra goda relationer.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.