Du är här:Start > Blogg > Nytt inlägg

30 jan tisdag

Nytt inlägg

Nu är det nytt år, ja det har ju varit det ett tag men här kommer även ett nytt blogginlägg!

Församlingen har precis avslutat två böneveckor där det mån-tors har varit bön 11 och 19. Vi har även en helg med evangelisten Morgan Carlsson i ryggen där flera människor fick uppleva Gud och ta nya beslut i livet.

USB 7.0 har träffats två gånger och de andra grupperna i kyrkan börjar komma igång mer och mer. Idag sågs t ex sygruppen som träffas på en del tisdagar och handarbetar, pratar samt äter tillsammans.

På torsdag är det den andra dagledigträffen för året och denna gång kommer Lotta Stevens som spelar och sjunger för oss.

Ja det är alltid gott att starta ny termin.

Personlig började året med ungdomsfestivalen UNITE-18 och mycket tid med familjen. Inte minst har jag några gånger varit iväg med min äldsta dotter till Romme alpin för skidåkning.

Igår läste jag en bok av Thyra Wilhelmsson Min väg till Japan (1965). En otroligt inspirerande bok om hur Thyra blir en kristen och får kallet att tjäna Herren som evangelist och även missionär. Hon delar trons kamp med dalar men givetvis även toppar. Hon beskriver hur Jesus är med henne och förser med allt hon behöver.

Jag finner det så inspirerande att läsa om de som gått före, som lagt sina liv i Guds händer och själva fått se hur det bär hela vägen. Även om det givetvis är lidande längs vägen så håller Gud.

Personligen har jag haft ett dödsfall nära mig, en kille i 40-års åldern som (i en olycka) fått flytta hem till Herren. Det är så otroligt sorgligt och saknaden är stor, men även där får Jesus bära och vara ett hopp i mörkret. Som Jesus säger: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig ska leva, även om han dör." (Joh 11:25 NuBibeln).

Jag sätter mitt hopp till Jesus Kristus, jag vänder mig till honom med mitt liv och vet att han vill mig gott. Det är min start på 2018. Jag hoppas och ber om att du också ska få leva i detta, leva med Jesus i centrum och sätta din lit till honom. Oavsett stormen så får vi närma oss honom och påminna oss om att Jesus Kristus är den levande Guden som vi alla får ha en personlig relation till.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.