Du är här:Start > Blogg > Vabruari och OS

14 feb onsdag

Vabruari och OS

Ja vi är inne i vabruari, förra veckan låg jag sjuk och helgen innan det resten av familjen. Men givetvis är vi inte ensamma och vi kom lindrigt undan denna gång, många är sjuka i både magsjuka och influensa och massa annat.

Det är också OS och vi gratulerar de svenska medaljörerna och prestationerna, Kalla, Nilsson, Samuelsson som tagit medalj men också värt att nämna är den unga Ebba Andersson som kom 4:a i det Lopp Kalla vann. Idag vann också våra båda Curling lag sina första matcher och Damkronorna är vidare till kvartsfinal. Ja det finns mycket att se fram emot.

I församlingen är vi också inne i en speciell tid på året då det är sportlov runt om i Sverige. Vi hyr ut till några kyrkor och därför ser våra vanliga verksamheter ibland lite annorlunda ut. Men dagledigträff är det på torsdag kl 14 och bön är det ikväll kl 19.

USB 7.0 kör tillsammans med Huskvarna som är här på läger nu på fredag.

Vi laddar även för gemenskapsläger v.9. Mer info hittar du här, egentligen har anmälningstiden gått ut men det finns några platser kvar så du kan komma in med en sen anmälan.

I söndags predikade jag utifrån Efesirbrevet med rubriken "Mångfald och enhet". Det handlade om att vi är olika och att man själv ska vara på rätt plats. Lyssna gärna i efterhand.

I Efesierbrevet 5:2 läser vi "Och lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utgett sig själv för oss som en offergåva, ett väldoftande offer åt Gud."

När Jesus talar till sina lärjungar säger han att de ska leva i kärlek och älska varandra (Joh 15:12) och Paulus talar om att utan kärlek är vi ingenting (1 Kor 14:1-3). Det kärleken gör, den sanna kärleken från Kristus, är att den spränger våra gränser och förvandlar oss från insidan så att vi t ex. kan lägga bort onödiga dispyter och onödiga diskussioner. Just olikheterna i världen är upphov till mycket bråk och än mer lidande, men Paulus talar om att vi ska acceptera varandra trots våra olikheter (Rom 14) och han talar om att det är i olikheterna som vi kan förstå Jesus kärlek (Ef 3:16-19).

Det är så lätt, och jag själv gör det hela tiden, att tala ner andra som inte har samma åsikt som dig själv. Eller ser på en fråga med andra ögon, med en annan tolkning. Men Jakob skriver "Tala inte illa om varandra, syskon" (Jak 5:11 NuBibeln).

Bön: Herre tack för att du är du, för att du har skapat mig och för att du älskar mig och hela din skapelse! Låt mig bli uppfylld av din kärlek och låt mig lägga bort ont och onödigt prat. Hjälp mig att fokusera på dig och din vilja för mitt liv. Låt mig vara på rätt plats i livet och ge mig det jag behöver för att ha kraft att leva i din vilja.
I Jesu namn, Amen.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.