Du är här:Start > Blogg > Läger

8 mar torsdag

Läger

Ja förra veckan var flera från församlingen iväg på ett gemenskapsläger uppe i Nederhögen utanför Vemdalen i Jämtland. Vi blandade dagarna med scoteråkning, skidåkning (utför och längd), vandrande, bilåkning, vässelåkning ja mycket åkning helt enkelt. På kvällarna åt vi mat tillsammans, bastade och hade en samling med lovsång och predikan.

Det var några underbara dagar och vi hoppas kunna göra detta till verklighet nästa år också.

Igår startade ungdomsalpha upp i församlingen och det kom 14 deltagare på denna intro gång. Samlingarna kommer fortsätta om två veckor igen och pågå 12 gånger.

Anledningen till att det inte är nästa vecka (15/3) är Carl-Gustaf Grönberg. Han kommer hit och undervisar på onsdagskvällen mellan 19:00-20:00, efter detta finns det möjlighet att samtala om undervisningen i mindre grupper.

På USB 7.0 talar vi om "Vem var (är) Jesus" och utgår från evangelierna där vi kan läsa om hur Jesus bemötte personer och agerade i olika situationer när han gick här på jorden.

Att han bemöter människor med en enorm respekt är slående. Det ser vi bland annat i Johannes 3 när han bemöter Nikodemus med ärliga svar och en öppenhet om sin sanna natur. Även i nästa kapitel ser vi hur Jesus behandlar kvinnan vid brunnen med respekt och kärlek och delar här rakt ut att han är Messias.

Det är så viktigt att vi kan bemöta varandra med en ömsesidig respekt. Vi är alla människor och vi bär alla på en berättelse och har olika "ryggsäckar" med oss från livets olika törnar och glädjeämnen.

Ordet respekt, kan jag uppleva, tappar ibland sin djupa betydelse och ibland blir det nästan som ett skällsord. Men jag vill säga att i respekten finner vi ett milt och kärleksfullt bemötande med en vetskap om att det är en människa vi möter, en människa med känslor, bakgrund och funderingar. Det handlar inte om att tycka likadant, men att ändå kunna respektera varandra för olikheterna (Rom 14).

Detta är inte lätt alla gånger, men jag väljer att fortsätta träna och göra mitt yttersta för att respektera andra. Gud välsigne oss allihop i att ta efter Jesus och försöka leva efter hans ord och gärning.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.