Du är här:Start > Blogg > Utsikt och insikt

18 sep onsdag

Utsikt och insikt

Jag är nu, sedan en månad sen, tillbaka till jobbet på mina 80% efter ett år av föräldraledighet. Under den tiden har jag jobbat med USB 7.0 (25%) samt mina barn.

Att vara hemma med barnen, ha just hushållet och barnen att tänka på är något helt annat än att vara på jobbet. Det har på många sätt varit bra och härligt samtidigt som jag saknat den dagliga kontakten med andra människor, utöver min familj, som sker naturligt som pastor.

Det är en glädje att fått vara hemma och det är en glädje att vara tillbaka. I skrivande stund sitter jag på mitt kontor med samma utsikt som jag lämnade för knappt ett år sen. Ibland förändras utsikten, byggnader byggs, träd tas bort, eller byggnader rivs och träd planteras. Under det år jag har varit hemma har min utsikt förändrats något, barnen har blivit större, jag har fått förmånen att lära känna lite nya grannar m.m. Samtidigt har min insikt förändrats också.

Jag tror att vi människor ständigt är i rörelse och i en liten förändringsprocess och jag anser att vi mår bra av att vara det. Mer eller mindre medvetna växer vi i oss själva och förändras långsamt eller snabbt. Det kan vara nya smaker som får tillträde till munnen eller nya vanor man lär kroppen.

För min del har mycket av detta år handlat om biografier, jag har läst flera biografier av och om andra människor. Tänk vilken förmån att få ta del av andra människor liv och också få möjlighet att lära sig och inspireras av dem.

Här kommer tre biografier av dem som jag läst och som jag verkligen rekommenderar:
Bara ljuset kan besegra mörkret - Sebastian Stakset
David Wilkersson - Gary Wilkersson
Den bedjande missionären John Hyde - Red. E. G. Carré

Guds Frid

Andréas Skogholm

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.