Du är här:Start > Blogg > Be ständigt...

24 sep tisdag

Be ständigt...

Jag är småbarnsförälder, mitt yngsta barn fyllde 2 år för några veckor sen och på fredag blir min äldsta 7. Mellersta dottern är 4.5 och i livet är det full fart. Mitt liv varvas härligt med lämningar på olika ställen, mitt arbete i församlingen och det arbetet som hemmet medför. Jag anser mig vara i en fantastisk del av livet, speciellt när jag tar ett steg tillbaka och försöker se det lite från håll. Men givetvis, när jag är mitt i allt detta, så känns det ibland.... lite mycket.

För mig har det inte varit enkelt att sitta ner en längre stund och ta tid med Gud. Nu när jag är i dessa småbarnsår och tillika trött typ hela tiden, så är det inte enklare. Paulus skriver till Galaterna "Be ständigt." Dessa ord har jag burit med mig genom livet och mitt böneliv är just signifikant ständigt, böner under hela dagen följer mig och inte minst mina bönesuckar till Jesus.

Det som jag märker kommer i kläm med detta är just de specifika böneämnena jag vill be om, inte minst människor.

Mycket kan man säga om tekniken, ifall det är bra eller dåligt. Senaste numret av NOD lyfter upp AI (artificiell intelligens) och på ett väldigt spännande sätt vrider fram och tillbaka genom etik, människovärde och Gudsbild på hur det kan bli om AI:n utvecklas än mer. Jag tyckte Pekka Mellergård uttrycker sig bra då han skriver: "Människan verkar vara bättre på att uppfinna nya saker än att använda dessa saker på ett klokt sätt."

Smarttelefonen är på många sätt bra men kan bli lika många sätt vara dålig. Allt beror på hur vi använder den, jag själv kan överkonsumera mobilen vissa dagar och jag vet att jag inte mår bättre av det, snarare tvärtom.

Så, för att knyta ihop detta.

Under sommaren har jag börjat använda appen Prayminder, det är ett väldigt bra verktyg som hjälper till i bönen, den vardagliga "be ständigt" bönen. I den skriver man upp de böneämnen man vill be för och även hur många gånger under dagen man vill bli påmind. Under dagen får man sedan, slumpat bland böneämnena, påminnelser att be. I notisen kan man trycka amen vilket gör allt väldigt lättillgängligt. Det plingar till i mobilen, jag tittar på notisen och ser det jag vill be för, jag ber en stund för det ibland kortare ibland längre och sen klickar jag amen. Jag väljer själv hur många gånger jag vill be och under vilka tider jag vill att notiserna ska komma.

Detta är verkligen ett superbra verktyg i mitt böneliv och kanske kan det vara det i ditt också.

För mig är det också en bra hjälp till att göra mitt mobilanvändande mer smart, att jag liksom använder min mobil på ett klokare sätt.

P.s Appen är helt gratis och innehåller inga annonser. Jag får inget betalt för att skriva detta i bloggen utan vill helt enkelt sprida ett väldigt bra hjälpmedel i den dagliga bönen.

https://prayminder.com/

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.