Du är här:Start > Blogg > USB 7.0

19 okt lördag

USB 7.0

Jag älskar fredagskvällar. Ungefär vid 16:00 åker jag hemifrån, ofta behöver jag handla något till kvällen och när jag är färdig landar jag i kyrkan. En macka eller två slinker ner samtidigt som jag sätter det sista inför kvällen. Det är så olika vad som behöver förberedas, ibland ingenting, ibland det sista på en eventuell predikan och ibland väldigt mycket.

Klockan 18:00 brukar lovsångarna och teknikerna dyka upp, kyrksalen ändrar form med skjutväggar som dras igen och en ljussättning som passar för kvällen med en mer ungdomlig touch.

Klockan 19:00 startar vi igång, givetvis droppas det inte bland ungdomarna men vi försöker komma igång så snart vi kan med det event som ligger först. Event, ja alltså en planerad aktivitet, det kan vara som idag, charader, eller kanske en analog spelkväll. En annan gång kan det vara mörkerkurragömma, eller så åker vi till Yoump eller har någon frågesport, femkamp, pyssel, tårttävling eller ja lite vad som helst egentligen.

20:30 drar vi igång vårt Lovsångsmöte med väldigt mycket lovsång. Det inleds med låten "Nothing but love - Axwell" fortsätter med en enklare inledning följt av lovsång. Därefter en predikan och efter det än mer lovsång.

Efter predikan kan man välja om man vill vara kvar på mötet eller gå ner, det finns ingen sluttid på mötet utan man väljer helt själv. Nere så startar gemenskap och häng med en liten minikiosk.

Det är underbara kvällar med fantastiska ungdomar som kommer! Nu är det slut för idag och jag sitter hemma i mitt kök, inser att jag inte skrivit blogg på länge och vad passar bättre än att skriva om USB 7.0 så här mitt i natten!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.