Du är här:Start > Blogg > Höst-Lov

30 okt onsdag

Höst-Lov

Just nu är det höstlov, skolorna är stängda och många skolelever från en välbehövd paus ifrån allt lärande. Att ta en paus är verkligen viktigt ibland. Jag minns när jag dansade street-dance 2009. Vi hade en träning varje vecka och jag körde på så hårt jag kunde, dansade en del hemma också för att verkligen få in stegen och komma in i dansen. En vecka va jag sjuk och jag missade en gång. När veckan därefter anlände så satt stegen faktiskt än bättre än innan. Vilan som jag tvingades till lät på något sätt min kropp att samtidigt ta in dansen så att den blev lättare för mig.

Detta är ett litet exempel på något jag upplevt flera gånger i livet i flera olika områden. Det är heller ingen nyhet och jag tror flera känner igen sig i det. Ja det är inte för inte att Gud säger till oss att ta en vilodag i veckan. Kroppen behöver det på flera olika plan.

Så tillåt mig nu också att fortsätta med den ordlek jag gjorde i rubriken.

Ps 117 Prisa Herren, alla nationer! Lova honom, alla folk, för hans nåd mot oss är stor, och Herrens trofasthet varar i evighet. Halleluja! (NuBibeln).

Kanske kan vi passa på att lova herren än lite mer nu när det är höst-lov. Herren, som skapat himmel och jord är värd att lovas, värd att prisas, värd att lyftas upp. Vi får enkelt, med våra munnar och med våra kroppar lova Herren. Genom att tacka honom, genom att sjunga, genom att dansa och mer därtill har vi möjlighet att lova och ära den Gud vi tror på. Sanningen, den levande Guden som ger oss liv, frid och frihet.

P.s Vill ni se mig dansa... ja ni kan göra det här (det är jag i vitt).

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.