Du är här:Start > Blogg > Advent

3 dec tisdag

Advent

Så har vi klivit in i december och första advent ligger bakom oss, nu är det fritt fram att julpynta med gott samvete och spela julmusik tills öronen trillar av (ja det är ju egentligen bara ett uttryck, öronen kommer ju troligen inte att trilla av och vem har egentligen sagt att man måste vänta till december för att julpynta).

I söndags predikade jag om Herrens Ankomst (lyssna här). Herrens dåvarande ankomst, alltså att Jesus Messias kom till för att dö och uppstå för våra synder och upprätta relationen mellan människa och Gud (eftersom att människorna behövde det, inte för att Gud behövde det). Den kommande Ankomsten, alltså att Jesus Messias ska komma åter någon gång i framtiden (snart). Men framförallt talade jag om Herrens ankomst i våra liv!

Jag längtar så efter Herrens ankomst i mitt liv, ja alltså, han är ju i mitt liv. Jag har givit mitt liv till honom och förlitar mig på densamme i mitt liv. Men jag menar att jag längtar efter mer, jag längtar efter att mer få upptäcka vem Jesus Messias är, mer upptäcka vad han har för mig i mitt liv, jag längtar efter att få omvända mig till honom på fler områden i livet. Gång på gång får jag bekänna mina synder och gång på gång får jag upptäcka att det finns mer att få.

Jag hoppas för min egen del att jag får fortsätta vara fylld av den helige Ande, fast mer. Att bli mer fylld, mer få upptäcka de gåvor han har givit mig och vill ge mig.

Just nu stämmer jag in i den underbara sången "Mer, mera av Jesus"!

Glad december till dig och kom ihåg, det finns alltid mer av Jesus!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.