Du är här:Start > Blogg > Boksläpp

22 jan onsdag

Boksläpp

Jag älskar böcker, egentligen har jag alltid gjort det men jag har inte alltid läst. Det började på allvar 2017. Innan det hade jag en föreställning av att jag skulle sitta ner någon gång under dagen och läsa en timme, för på detta vis skulle jag komma någon vart i boken. Men så slog det mig att en sida är en sida. Om jag läser en sida så har jag läst en sida men om jag inte läser en sida så har jag inte läst någonting. Enkel mattematik men som allt annat behöver en del sanningar sjunka in för att de ska kunna bli verklighet.

Så jag började läsa innan jag gick och la mig på kvällen. Ibland blev det 10 sidor och ibland blev det en sida men jag märkte snabbt att jag faktiskt läste och att böckerna jag läste tog slut. Det var början på något nytt i mitt liv och jag älskar det, böckerna jag läser ger mig så mycket.

I söndags köpte jag ännu en ny bok och den va verkligen ny, det va Joachim Elsanders nya bok På väg som egentligen är en genomtänkt sammanställning av hans blogginlägg mellan perioden 2007-2019. Själva boksläppet inleddes med en gudstjänst och fortsatte med ett samtal mellan Joachim och förläggaren Marcus Pollak. Efter det vart det boksignering där den (på grund av sin sjukdom) svage Joachim orkade stå och signera böcker och samtala med folk i 2 timmar, bra gjort!

Nu är boken en verklighet och jag har läst några sidor i den. På ett enkelt och fantastiskt sätt delar han sin teologi och sina tankar om olika saker och redan i början av boken börjar mina egna tankar gå igång -"Jaha, så här tycker Joachim men vad tycker jag". Det är en väldigt bra övning och jag får själv värdera min egen teologi på nytt. En del håller jag med om och en del håller jag inte med om, men vad boken öppnar upp för är väldigt positivt.

Ef 3:16 "Jag ber att han som är så rik på härlighet ska ger er kraft och inre styrka genom sin Ande, så att Kristus genom tron ska bo i era hjärtan och att ni ska hålla er fast rotade i kärleken. Då ska ni tillsammans med alla de heliga förstå bredden och längden, höjden och djupet och lära känna hans kärlek, som är långt mer än någon någonsin kan förstå. så ska ni uppfyllas av hela Guds fullhet." (NUB)

"Tillsammans med alla de heliga" ska vi förstå och jag vill gärna inkludera Joachim i denna resa att förstå mer av Jesu kärlek. Med nya perspektiv, med sin berättelse och sina erfarenheter så tillför han något för min egen Gudsbild.

Om ni vill se en film från boksläppet så finns den på Pennys Kultursällskaps kanal på Youtube.

Om ni vill höra en predikan om att lite också gör skillnad så kan du göra det på sondaghelaveckan.nu där min predikan om "Prestation- Låt Jesus ge växten" ligger.

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.