Du är här:Start > Blogg > 8 år

1 feb torsdag

8 år

Idag är det exakt åtta år sedan jag startade min tjänst som pastor i Borlänge Pingstförsamling, vi hade då bott bara nån dag i Borlänge och fick hyra ett hus i Idkerberget av några församlingsmedlemmar för att sedan flytta in till Ordvägen i april där vi huserat sedan dess.

Det hinner hända mycket på åtta år, många människor har kommit in i församlingen, många har flyttat vidare. Många ungdomar har tagit studenten och flera har flyttat iväg för att studier på annan ort. Kära vänner har flyttat hem till himlen och jag själv har fått utvecklats i min tjänst som pastor på flera olika områden.

När jag stannar upp och tänker på vad som verkligen har hänt här i Borlänge under denna tiden så inser jag att tiden inte alls går snabbt, det bara känns så. Det är så otroligt mycket som hänt, så mycket gläjde, en del sorg och en del kamp.

Pandemi, tvivel, öken, oas, tro, läger, skratt, helig Ande, dop, frälsning, dikter, en bok, predikan, barnvälsignelse, nattvard, ljus, Jesus, bibelstudier, bad, natur, skidor, bilar, människor, gudstjänster, möten, hår, kepsar, teologi, sjukhusbesök, innebandy, tennis, semester, bröllopsdagar, födelsedagar, pingis, sällskapsspel, turnering, hajk, Helgen, snö, is, skridskor, pulka, grillning, Nyhemsveckan, möteshelg, gästpredikant, Unite, Dalagården, Hampe, familj, Elmira, Inez, Ludvig och min underbara fru Elin!

Ja det finns säkert många fler ord som är värda att nämna, men bara dessa vittnar om att det verkligen hänt mycket, inte minst ser vi det på barnen och tänk, de som har börjat vara med i USB 7.0 var 5 år när vi flyttade hit, tänk.

Det är en sådan nåd att få tjäna i församlingstjänst, givet att det inte alltid är enkelt, men att få vara anställd i en underbar församling som Borlänge Pingstförsamling är verkligen något fantastiskt och det är från hjärtat!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.