19 okt onsdag

Dagledigträff och tårttävling

I torsdags förra veckan tog jag möjligheten att vara med på dagledigträffen. Det var "Team Gideon" från Avesta som förgyllde eftermiddagen med goda sånger och vittnesbörd. Inga-Lill ledde eftermiddagen med bravur och det intogs mycket god fika. Jag vill verkligen slå ett extra slag för dessa träffar som alla är välkomna på om man har möjlighet. De allra flesta som kommer är över 65 år men låt inte din eventuella unga ålder hålla dig borta från god gemenskap under dessa stunder.

I fredags var det USB 7.0 med tillhörande tårttävling som event. Det gjordes 5 stycken olika tårtor på temat "saga". Du kan se tårtorna på USB 7.0:s instagram. Men innan själva bakningen fick alla ropa in ingredienserna under en auktion. De va najs. Detta följdes som vanligt av ett lovsångsmöte och givetvis en tårtfest.

Denna vecka har startat med ActiVoice, föräldrar emellan och språkcafé som ägde rum i går kväll. Idag startar vi upp med en introduktionskurs i kristen tro som kommer vara mellan 17:00 och 19:00 och den kommer vara på både svenska och engelska. På torsdag kommer RPG till våra lokaler och har en träff mellan 14:00-16:00, då kommer det en talare som kommer prata om och även sjunga Elvis Presley låtar. På fredag är det som vanligt USB 7.0 och på söndag är det gudstjänst kl 11:00 då undertecknad predikar om "Vad har du i din hand?".

I Predikaren 4:9-12 står det ord som ofta är välkända från bröllop: "Bättre två än en, för de får god lön för sin möda. Om de faller, kan den ene resa upp den andre. Men ve den som är ensam! Faller han, finns det ingen som kan resa upp honom. Likaså: om två ligger tillsammans har de det varmt. Men hur ska den ensamme hålla sig varm? Där en blir övermannad kan två stå emot. Och en tretvinnad tråd brister inte så lätt."

Det är ingen nyhet att vi lever i ett individuellt samhälle där ensam är stark och där man allt mer sällan vänder sig till sina vänner och istället vänder sig till myndigheter när man behöver hjälp av olika slag. Jag tror det är fel, alltså jag tror inte det är fel att vända sig till olika myndigheter när man behöver hjälp, men jag tror det blir fel när man slutar vända sig till sina vänner för att få hjälp. Speciellt tror jag att när man är med i en församling finns det många människor och det finns ofta hjälp att få.

Kanske att vi drar oss från att be om hjälp för att vi inte vill vara någon belastning. Men vi är ju en belastning och vi behöver våga vara det. För annars funkar inte kärleken, den handlar ju om att ge men också att ta emot. För någon behöver ju ta emot för att någon ska kunna ge.

"Bättre två än en" kämpa inte din kamp ensam, våga ta hjälp och våga också erkänna när du behöver hjälp. Sen finns det ju många aspekter i det här, det är ju inte alltid så enkelt som jag uttrycker det, men jag vill bara uppmuntra dig, som inte redan gör det, att blanda in andra människor i ditt liv och låta dig ta emot kärlek.
Vi som församling vill alltid hjälpa, sen finns det givetvis begränsningar i vad vi kan göra. Men tveka inte att höra av dig till oss via vårt kontaktformulär.

Gud välsigne dig!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.