Du är här:Start > Blogg > Julmusik och dop

21 dec onsdag

Julmusik och dop

Ja vilken underbar helg det har varit i Pingstförsamlingen Borlänge! Under fredagen hade USB 7.0 sin julfest där de gick julvandring åt julbord (tacos) och hade en julklappslek. 
På lördagen hade vi "Julstämning i vintermörkret" en julkonstert med fantastisk musik som Lotta Stevens UMU har satt ihop och dragit i. Vi hade en välfylld kyrka och en härlig stämning. 
I söndags på gudstjänsten fortsatte den underbara musiken denna gång med ledning av Camilla Andelius. Vår pastor Gunilla Sehlin predikade om bibeln och skicka med utmaningen att ta tid med Gud varje dag där hon också hänvisade till www.antautmaningen.se, var med och anta utmaningen du med! Under Gudstjänsten så döptes också fem stycken vilket var en glädje för dem själva och för hela församlingen. 

Nu är det julvecka och på söndagen bjuder vi in till en Julotta för morgontrötta, istället för att stiga upp kl. 05:00 så räcker det att man är i kyrkan kl 10:00, då bjuds det på fika och en kortare gudstjänst som är slut innan 11:45. Varmt välkommen att delta!

Julevangeliet som vi läser ifrån Luk 2 slutar vanligtvis med den 20:e versen "Och herdarna vände hem och prisade och lovade Gud för allt de fått höra och se, just så som det hade blivit sagt till dem."

Det är herdar som får änglabesök och också får sitt änglabesök bekräftat när de verkligen ser det lilla barnet liggandes där inlindad i krubban. Herdar, liksom Mose var en herde, liksom David var en herde. Det var helt vanliga människor, som vaktade sina får. De var inte kungar, de var inte präster, men de var utvalda att få bevittna och vittna för Maria om hennes son som är Messias. 

Redan vid Jesu födelse kan vi se hur Gud använder människor som i samhället är helt vardagliga, det är inget speciellt med dem förutom en sak. De säger alla ja till Herren. Det är något som gör dem speciella, herdarna får vara med och bevittna den nya frälsaren, Maria får föda den nya frälsaren och det finns många berättelser om just vanliga människor som blir kallade av Gud. 

Så är det för oss idag, det som står emellan dig och Gud är ett: "Ja", ett ja till att tro på honom, ett ja till att göra hans vilja, ett ja till att leva med honom helhjärtat och lita på att han ger dig det du behöver i rätt tid. 

Nu är det jul, många människor runt om i landet är glada över julen, de får träffa sina nära och kära och får njuta av god mat. Många människor är ledsna över julen, sorgsna över att inte få träffa sina nära, inte få äta god mat. Vart är du och jag i detta, vad är vår roll i att sprida glädje till vår nästa. Det är något vi själva får fråga Gud och i det vara beredda att säga, liksom Jesaja, "Här är jag, sänd mig".

God Jul och Gott nytt år!!

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.