Du är här:Start > Blogg > Församlingen

25 jan torsdag

Församlingen

Mikael Tellbe skriver i sin bok Andens värk om sann andlighet och utgår ifrån 1 Korinthierbrevet. I ett kapitel skriver han om vishet och att Gud utmanar den världsliga visheten genom att bland annat låta Jesus dö på korset. Han skriver även om att Gud visar en annan vishet genom församlingen, som består av ofullkomliga människor med fel och brister men ändå älskade och använda av Gud. Så här skriver han:

"I dag kan många se församlingens problem och brister som ett uttryck för mänsklig ofullkomlighet, där församlingen blivit en spelplats för inbördes konflikter - och det var ju så det hade blivit i Korinth. Men för Gud är inte församlingen ett problem utan ett vittnesbörd om hans godhet och storhet. Församlingen är en plats där Guds räddning tar gestalt och storhet i en försonad gemenskap av förlåtna syndare - alla lika inför Gud, oavsett etnicitet, kön, ålder eller social bakgrund. Detta är Guds vishet 'i hela dess mångfald.'"

Tänk, Gud har inga problem med att församlingen innehåller mångfald, nej, tvärtom. Mångfalden av människor, (samtliga med brister) vittnar om att Gud är en god Gud, en Gud för alla människor på den här planeten. Jesus dog inte bara för vissa utan för alla! Dig inkluderad! Det finns ingen människa som är undantaget!

När vi i församlingen lyckas älska varandra händer något än mer, då vittnar vi tydligt om vem Gud är. För Gud är den som älskar alla. När vi lever i den kärlek som kommer från Gud så vittnar det om Guds vishet, Guds vishet som inte är världens vishet utan just Guds vishet. Världen vill kalla eliten, Gud kallar alla!

1 Tim 2:3-4 "Sådant är rätt och behagar Gud, vår frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen."

Av Andréas Skogholm

Pastor med ansvar för ungdomsverksamheten. Jobbar 80 %, ledig på måndagar.

070-165 07 50
andreas@borlange.pingst.se

Kategorier

Pastorernas blogg

Om bloggen

Andréas, en av församlingens pastorer, delar här tankar och funderingar som gäller församlingen, vardagslivet och olika händelser i smått och stort.